Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 20. juli 2021

Ekspert Awards 2015

Ekspertvalg arbejder vi med løsninger, som fremmer iværksætteri og erhverv i Danmark. Som Skandinaviens største B2B-platform, med kunder og samarbejdspartnere i mange lande, ønsker vi at støtte op om dansk iværksætteri, og derfor har vi valgt, at sætte et ekstraordinært stort fokus på iværksætteri gennem Ekspert Awards.

Hos Ekspertvalg er vi derfor stolte over, at kunne præsentere i alt 43 forskellige organisationer, blogs, hjemmesider og personer, som aktivt fremmer iværksætteri i Danmark, på den ene eller anden måde. Baggrunden for listen er, at gøre det nemmere for iværksættere, i alle aldre, at finde relevant information og inspiration i forbindelse med iværksætteri.

Listen er en hyldest til dem, som gør en indsats i forbindelse med fremmelsen af iværksætteri i Danmark. Samtidig er det en oversigt over iværksætter-relaterede blogs, hjemmesider og personer, der er værd at kigge nærmere på, hvis man søger information om iværksætteri eller motivation til samme.

Listen skal ikke ses som en rangering efter kvalitet eller relevans, men blot som en oversigt.

Ekspert award

De nominerede blogs og hjemmesider kan vælge, at sætte vores award-diplom på deres hjemmeside ved at bruge følgende kode:


Kategori: Iværksætterspecialister

Denne kategori er for de blogs, sider og personer som er relativt ukendte for offentligheden, men som alle er eksperter på områder der har relation, til det at være iværksætter.

1. John Hannover

På John Hannovers blog finder man hovedsageligt information omkring regler og formaliteter i forbindelse med dét at drive en virksomhed. Bloggen fokuserer både på iværksætteri, men også på virksomheder generelt. John Hannovers motivation til bloggen opstod, da han skulle hjælpe sin søn med hans regnskab, og i den forbindelse fik brug for viden omkring diverse regler. På forskellige blogs og fora noterede han sig diverse regler i forhold til skat, moms m.m., hvilket blev startskuddet til hans egen blog, fyldt med information omkring dette.

John Hannovers råd til iværksættere er, at man skal tænke sig godt om, og at man skal have struktur i virksomheden: “Buy need to have, not nice to have.”

Johnhannover.blogspot.dk – På Facebook.

2. Tobias Ehlig

På Tobias’ blog finder man en lang række velformulerede opslag, i disse kommer Tobias med konkrete råd om alskens emner inden for iværksætteri, e-handel og online markedsføring, foruden at bidrage med erfaringer og råd fra andre kendte iværksættere. Tobias er en ung ildsjæl i iværksætterverden, med en sund fremtid i møde.

Tobias’ bedste råd til iværksættere er: “Kom i gang – det er det alle siger, men selvom det er det mest simple råd jeg kan give, så er det også det bedste. Derudover, så husk at du ikke behøver at opfinde den dybe tallerken for at starte en virksomhed”

TobiasEhlig.dk

3. Social Success

Socialsuccess.dk er startet af to unge ildsjæle inden for onlineverden, og på deres side finder man mange interessante blogindlæg, som alle har et mere eller mindre online perspektiv. På trods af sidens lave alder, finder man meget relevant indhold, og en blog, som regelmæssigt bliver opdateret med kvalitetsindhold. Motivationen bag SocialSuccess er: “at forbedre den måde, som virksomheder i dag tænker digital markedsføring. Motivationen for bloggen er dele vores viden omkring det digitale liv med andre iværksættere.”

Mads udtaler at “iværksættere er, at de skal være klar til at ændre deres forretningskoncept for at møde kundernes ønsker. Fleksibilitet og organisatorisk innovation er den bedste måde at skabe organisk vækst og den sundeste forretning.”

Socialsuccess.dk – På Facebook

4. Jakob Tøjner

Jakob Tøjner arbejder til daglig som advokat, og på hans hjemmeside kan man finde forskellige guides til, hvordan man starter en virksomhed eller et iværksætterselskab. De forskellige guides er yderst detaljerede og indeholder uddybende videoer, som forklarer, hvad man skal være opmærksom på som virksomhedsejer, samt hvordan man skal håndtere forskellige situationer. På siden finder man derudover videoer indspillet af Jakob, hvori han griber forskellige problemstillinger og udfordringer an, og vejleder omkring disse, baseret på hans ekspertise og mangeårige erfaring som advokat.

Jakobs idé med bloggen er følgende: “Det er hensigten med vores blog at oplyse dig, der er iværksætter, og dig, der driver større virksomhed, om relevante emner for netop dit selskab.”

Ditselskab.dk – På Facebook

5. Henrik Bilevits

Bloggen på Start-base.dk er en kilde til viden inden for revision, med særligt fokus på de spørgsmål og udfordringer, som iværksættere har. Dette skinner især igennem i forhold til de mange henvisninger til guides og andre værktøjer, som iværksættere med fordel kan gøre brug af. Henrik forsøger gennem bloggen at dele ud af den indsigt, han har fået som revisor de sidste 27 år.

Et råd fra Henrik er, at der skal være afsat tid til administrative opgaver – gerne med faste dage og tidspunkter: “Administration, herunder løbende bogføring og salgsopsøgende arbejde er super vigtigt for virksomhedens overlevelse, da der ofte sker det, at iværksættere ikke overholder moms- og skattefrister, hvilket i nogle tilfælde leder til stigende gæld og dermed også risiko for at virksomheden lukkes.”

Start-base.dk

6. Version2.dk

Version2 er en hjemmeside, hvor man finder nyheder og blogindlæg om stort set alt der relaterer sig til det at være online, om det så er software, hardware, virksomhedsideer m.m. På Version2s blog finder man som sagt ikke kun indlæg omkring iværksætteri, men på trods af dette, er de indlæg der omhandler iværksætteri af høj kvalitet. Version2 sikrer desuden en høj kvalitet i samtlige deres nyheder og blogindlæg, ved at samarbejde med kompetente og faglige eksperter inden for de forskellige områder, som Version2 dækker.

Version2 skriver selv på deres hjemmeside, at de er “Danmarks it-medie”, og beskriver sig selv således: “Med et teknologisk afsæt favner Version2 både de it-praktiske og forretningsmæssige problemstillinger, der trænger sig på indenfor informations- og kommunikationsteknologien.”

Version2.dk – På Facebook

7. Simon Mørk Hermansen

På Simons hjemmeside finder man indlæg om iværksætteri, samt online og affiliate marketing. Simon deler ud af sine egne erfaringer med affiliate marketing, men sætter også fokus på andres affiliate marketing-kampagner, hvor han ud fra sin egen optik fortæller, hvad der fungerer og ikke fungerer. Siden startede i sin tid “med henblik på at dele ud af min viden indenfor iværksætteri og især affiliate markedsføring.” “En af ambitionerne er at altid skrive kvalitetsindlæg…og ikke kun nævne overskrifterne som jeg synes mange andre gør.”

Simon opfordrer: “Opsæt mål, lav en plan og tro på dig selv! Jeg lyttede i starten til [dem der siger] “bare gøre det”. Men hvis man ikke ved præcist hvordan man skal gøre det, så er det bedre med en plan. Det går hurtigere med en gennemtænkt forretningsplan.”

SimonSiger.dk

8. Andreas Andersen

Andreas Andersen driver hjemmesiden erhvervsblogger.dk, der både henvender sig til etablerede virksomheder og iværksættere. På bloggen deler Andreas sine personlige erfaringer, praktisk information og viden, om det at være erhvervsdrivende. Motivationen til siden opstod, da han selv startede en virksomhed, og i denne forbindelse fandt det relevant, at dele ud af sin viden og de erfaringer der fulgte med. Dette skyldes at “Som iværksætter møder man en masse udfordringer – specielt i starten af sin virksomhed.”

Andreas har dette råd til andre iværksættere “Dan netværk med andre iværksættere. Som iværksætter findes der en lang række af netværk, forums og kurser man kan deltage i og hvor man kan møde andre iværksættere.”, ”Så udnyt de muligheder du får som iværksætter.”

Erhvervsblogger.dk – På Facebook

9. Patrick Thomsen

På Patricks blog finder man hovedsageligt gæsteindlæg fra andre bloggere og iværksættere. Siden har en personlig og erfaringsmæssig indgangsvinkel til det at være iværksætter, men på bloggen bliver konkrete problemstillinger fortalt og analyseret. Dette afspejles også i forhold til motivation bag bloggen som er “[Bloggen] bygger på lysten til at lære af andre iværksættere.”, “…især de unge af dem…fortjener spalteplads og anerkendelse i medierne – Iværksætterbloggen er her et alternativ til dette.”.

Patricks råd til iværksættere er “Spring ud i det! Sig ja og tag nogle chancer! Prøv dine idéer af, lær af fejlene og tag de gode initiativer med dig.”, “Et andet råd, som også er essentielt, er at lære at networke! Deltag i iværksætterarrangementer og drag erfaringer af ligesindede iværksættere…”

Iværksætterbloggen.dk

10. Startopmagasinet.dk

På startopmagasinet.dk finder man sektionen ‘start op tv’, hvor man kan se forskellige videoer, som alle henvender sig til iværksættere inden for specifikke områder.

Siden har stået lidt stille på det sidste, men på trods af dette, tilbyder sidens arkiv videoer, artikler og gamle magasiner, som til stadighed er relevante for danske iværksættere.

Det er ydermere også muligt at hente gamle magasiner som e-publikationer, hvis man skulle finde dette relevant.

Startopmagasinet.dk – På Facebook

11. Visma

På Vismas blog kan man læse om iværksætter- og virksomhedsrelaterede emner, inden for en bred vifte af kategorier. Visma er en stor virksomhed, som selv befinder sig på de fleste markeder, og har en stor kundeportefølje bestående af iværksættere. Visma tilbyder opstartshjælp til iværksættere, hvor Visma kan fungere som sparringspartner, hvis der er behov for specifik assistance. Bloggen er lavet med målet om “…at inspirere erhvervsdrivende…” og “[Dele] ud af vores ekspertise inden for iværksætteri…”

Vismas råd til iværksættere er, “at du fokuserer på det du brænder for – og lader andre hjælpe dig med resten.”, “… al begyndelse er svær. Ikke desto mindre er en god virksomhedsstart altafgørende for, hvordan din virksomhed klarer sig fremadrettet.”

Visma har desuden hjemmesiden: www.vibrænderfordesmå.dk

Visma.dk/blog/ – På Facebook og Youtube

12. Meebox

På Meebox´ blog kan man læse om forskellige iværksætter-relaterede emner, med et primært fokus på det at være online. Mange af deres indlæg tager udgangspunkt i deres egne produkter, og succeser med disse, mens andre har en mere objektiv tilgang til det at være iværksætter. Som online iværksætter kan man her finde motivation og råd.

Meebox kan med deres erfaring give følgende anbefaling til andre iværksættere “Som iværksætter gælder det om at have en klar forståelse for egen forretning og hvilken retning det er forretningen skal gå i. Uden en klar plan kan det være svært at træffe de vigtige beslutninger.”

Meebox.net

13. Salgspiloterne

På salgspiloternes hjemmeside finder man en blog, som indeholder et væld af videoer og normale blogindlæg. I mange af deres videoblog-indlæg, griber salgspiloterne forskellige problemstillinger an, og forklarer, hvordan man bedst tackler forskellige situationer. Dette stemmer også overens med grundlaget for siden, som er “Alle der besøger vores side…skal gå fra os med en god oplevelse OG endnu vigtigere konkret brugbar viden.”

Salgspiloterne råder andre således: “Mange iværksættere overvurdere deres produkt, og undervurdere salgsindsatsen. Det gode produkt er aldrig nok…”, “…den bedste salgshandling er den næste salgshandling, og den bedste kunde du nogensinde kommer til at tale med, er den kunde der står overfor dig lige nu.”

Salgspiloterne.dk – På Facebook

14. DanskCrowdFundingForening

På siden danskcrowdfundingforening.dk finder man relevant information om crowdfunding, om de forskellig typer crowdfunding, samt krav, forventninger og regler omkring crowdfunding. I deres “tænketank” finder man blogindlæg om crowdfunding, startup samt andre relevante indlæg henvendt til virksomheder.

Dansk crowdfunding forening agerer på denne måde både formidler af information om crowdfunding, og som samarbejdspartner i forbindelse med crowdfunding.

DanskCrowdFundingForening.dk – På Facebook

15. Jonas Nielsen

Iværksætterblog.dk er en blog for iværksættere, som dagligt drives af henholdsvis Jonas og Galen. På bloggen finder man både indlæg, som er skrevet af redaktørerne selv, men siden har også en ekspert- og gæsteblog. Man kan læse om relevante nyheder og erfaringer i forhold til iværksætteri, og udover nyheder, historier og erfaringer, kan man også finde specifikke guides til iværksætter-relaterede redskaber og værktøjer, men også til personligt relaterede emner.

På siden kan man læse, at bloggen er startet udfra et ønske om at inspirere og udvikle selvstændige i Danmark. Derudover ønsker holdet bag siden at skabe værdi gennem højt fagligt indhold.

Iværksætterblog.dk

16. Trendsonline

Trendsonline er en hjemmeside hvor man kan læse om nyheder i forhold til iværksætteri i Danmark. Hjemmesiden har selv sloganet “we love startups”, hvilket skinner igennem på siden. På siden er der mulighed for at høre relevante podcasts, deltage i debatterne på siden panel side. Ydermere kan man på Trendsonline finde arrangementer som har relevans for iværksættere i Danmark.

Visionen med Trendsonline er følgende “Vores vision er at bære de modige mennesker der står bag startups og initiativer frem og videre mod deres mål.“

Trendsonline.dk – På Facebook og Youtube

17. Lederweb

På hjemmesiden Lederweb.dk finder man artikler inddelt i tre kategoier, nemlig strategi, personale og dig selv. Lederweb.dk henvender sig ikke specifikt til iværksættere, selvom mange af deres artikler i høj grad relaterer sig til iværksætteri. Derudover er der mange relevante artikler til etablerede og nye virksomheder, hvilket især gør siden relevant for succesfulde iværksættere. Ydermere henvender kategorien ‘dig selv’ til alle, der ønsker at drive en forretning, om man er iværksætter eller virksomhedsejer.

Formålet med siden er følgende “KL, Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner har med Væksthuset skabt et forum for drøftelse af fremtidens arbejdsplads og arbejdsformer. Ønsket er at systematisere og målrette dialogen om ledelse i kommunerne og regionerne.”

Lederweb.dk – På Facebook

18. Mandag Morgen

Mandag Morgen er en hjemmeside, hvor man finder artikler, blogs, projekter, events m.m., som henvender sig specifikt til virksomheder og iværksættere. Hjemmesiden har et utrolig højt kvalitetsniveau, og de benytter sig af anerkendte og indflydelsesrige gæstebloggere i stor stil. Sidens gæstebloggere har alle titler såsom CEO, professor, director osv., hvilket betyder, at de indlæg man finder på Mandag Morgen, har en ekspertvinkel, hvor indsigten til emnerne er høj. På Mandag Morgens side, finder man som sagt projekter, events, foredrag med mere, hvorfor vi i høj grad anbefaler, at man holder øje med siden.

MM.dk – På Facebook og Youtube

19. Venturecup

Venturecup.dk er en side, som hjælper iværksættere og virksomheder på forskellige måder. Siden tilbyder eksempelvis mentor- eller tutor-hjælp, hvor kompetente personer står til rådighed, for at hjælpe virksomheder og iværksættere på den ene eller anden måde. Derudover har siden et stort netværk, som besøgende iværksættere kan drage nytte af. Derudover har siden også en nyhedsside, hvor man kan finde relevante nyheder og interviews rettet mod iværksættere og virksomheder.

Venturecup fungerer på følgende måde: “We provide funding via the competitions, key networking opportunities, and vital feedback for your idea. We will train you to do an awesome pitch, guide your focus in the early stages, and build a bridge to springboards and investors.“

Venturecup.dk – På Facebook og Youtube

20. Jan Bendtsen

Pro-Programmet er et forløb, hvor man modtager coaching, kurser, netværk med mere, hvilket styrker den proces der er, når man skal etablere sig som virksomhed. På siden finder man derudover en blog, hvor der skrives om alt i relation til iværksættere og virksomheder. Indlæggene på siden omhandler alt fra nyheder om konkurrencer, til personlige erfaringer og meninger omkring specifikke emner.

Indholdet på siden er derfor andet end bare råd og vejledning, men også muligheder for iværksættere. På siden finder man også forskellige guides og succeshistorier på Pro-Programmets blog.

Pro-Programmet.dk

21. Crowdnews

Crowdnews er en side med nyheder og artikler skrevet af iværksættere for iværksættere. Siden er meget rådgivende og personlig, hvilket er med til at øge kvaliteten over for andre iværksættere.

Hvis man tilmelder sig til siden, får man muligheden for selv at skrive indlæg på Crowdnews, hvilket gør at man kan dele egne erfaringer og oplevelser med iværksættere. Crowdnews er ejet af Dansk Iværksætterforening, hvilket betyder, at folkene bag besidder meget viden om det at være iværksætter. Indholdet på siden er derfor af høj kvalitet og yderst relevant.

Crowdnews.dk – På Facebook

22. Anders Christensen

Webdesigner.dk drives til dagligt af Anders Christensen, og bloggens fokus er hjemmesider. På hjemmesiden finder man specifikke guides til, hvordan man starter sin egen hjemmeside, og alt der følger med i forhold til valg af emne, online markedsføring m.m.

Anders Christensen tilbyder også guides til hvordan man tjener penge på sin hjemmesiden, samt links til ressourcer og andet nyttigt i forhold til at drive en hjemmeside. Siden kan derfor være startskuddet på det, at oprette en hjemmeside som iværksætter.

Webdesigner.dk – På Youtube


Kategori: Motivation og inspiration

I kategorien ‘Motivation og inspiration’ finder man personer og sider, som alle er med til at motivere og rådgive iværksættere på et menneskeligt plan.


1. René Lyskjær

På bloggen hos ‘Probitas.dk – Iværksætterens højre hånd’ finder man opslag til dem, som går med iværksættertanker. Bloggen fokuserer især på de personlige aspekter af, at arbejde med iværksætteri. René udtaler selv, i forhold til det at starte sin egen virksomhed, at “Det er så let at pege fingre og sige at det er andres skyld; derfor starter jeg med mig selv, og håber at det så spreder sig til andre. Derfor deler jeg også gerne ud af mine erfaringer og tanker via min blog.”

Renés råd til andre er “at sørge for at træffe beslutningerne med hjertet…ofte kan gode idéer slås ihjel af at komme igennem alt for mange regneark og beregninger”, “Stol på din intuition og mavefornemmelse og forfølg din drøm, for det er den der gør dig lykkelig, ikke beregningerne eller pengene.”

Probitas.dk – På Facebook

2. Bettina Sønderskov

Verdenskvinde.dk fokuserer på selvstændige kvinders historier og erfaringer, og er blandt andet henvendt til dem, som ønsker at være selvstændige eller iværksættere. På bloggen kan man ligeledes læse om de kvinder, som er nominerede som årets kvindelige iværksættere, inklusiv en historie om hvordan de er nået så langt.

Temaet på bloggen er typisk motivationen bag kvindernes iværksætterdrøm. Bettina er selv journalist, men holder mest af at skrive om mennesker og deres livssyn, erfaringer osv.

Verdenskvinde.dk

3. Vistartersgu

På Vistartersgu.dk ligger fokuset på personlige historier fra iværksættere. Motivationen bag bloggen, er ønsket om at gøre det sjovere at være iværksætter, samt en mulighed for at dele erfaringer med ligesindede, frem for at blive mødt af dyre konsulenter eller lignende.

Daniel fra Vistartersgu.dk ligger stort vægt på at komme igang, hvis man brænder for iværksætteri, og udtaler: “Det bedste råd er umiddelbart, som navnet siger, SÅ START SGU DA, du finder ud af tingene undervejs og hvis du virkelig brænder for det du laver, så er der intet som kan stoppe dig OG husk så at mødes med andre, for herigennem at få det nødvendige boost…”

Vistartersgu.dk – På Facebook

4. Mike Radoor

Bloggen ImTooSlow.com handler om den motivation, der driver iværksættere, og kommer desuden med personlige erfaringer fra hverdagen. Der er et særligt fokus på den særlige mentalitet, som gør sig gældende hos iværksættere. Mike, som driver bloggen, er en af medstifterne bag succesen Miinto.com, og har derfor masser af erfaring med livet som iværksætter. Målet med bloggen er, “at inspirere andre (læs: DIG) til at tage samme skridt som jeg tog som iværksætter.” og “at jeg kan flytte et eller andet indeni i dig, som tricker flammen til den passion jeg føler alle fortjener at opleve.”

Mikes råd er “at komme igang med din halvdårlige plan istedet for at vente på den perfekte. Der findes aldrig en perfekt plan, men det kan den blive (næsten). Du kan altid udvikle dig og din ide, men ikke hvis du aldrig kommer i gang.”

ImTooSlow.com

5. Nikolaj Astrup

Nikolaj Astrups blog har en meget personlig og erfaringsbaseret indgangsvinkel, hvilket man hurtigt bliver fanget af. Nikolaj deler både personlige erfaringer, oplevelser og meninger i forhold til privatliv og iværksætteri på sin hjemmeside, hvilket han gør, for læseren, på en lærerig måde. Nikolaj udtaler om bloggen: “Der har aldrig været en plan med min blog. Det er bare mine personlige tanker og hvad jeg har haft lyst til at dele…”.

Nikolajs råd til iværksættere er “ Iværksætteri er ikke et 3 års projekt som man bare lige krydser af, det kræver år og mange erfaringer at lykkes (for de fleste), så man bliver nødt til bare at blive ved.”.

NikolajAstrup.dk

6. Kathrine Laursen

Kathrine er en ildsjæl i forbindelse med coaching inden for business og performance. Kathrine kan dermed hjælpe iværksættere som mangler den rette indgangsvinkel til det at drive en forretning. På bloggen kan man finde videoindlæg hvor Kathrine arbejder med konkrete problemstillinger, men man kan også finde almindelige blogindlæg som tager fat i relevante problemer i relation til det at være iværksætter.

Kathrine udtaler selv at hendes motivation og formål med hendes daglige arbejde og bloggen, er: “[Hun] brænder for at få folk til at lytte mere til sig selv, end til ’burde’ og ’skulle’”, “Ved at lytte til og arbejde med os selv kan vi finde svar på rigtig mange af vores udfordringer”

LaursenCoaching.dk – På Facebook

7. Michael Kold

Michael Kold er motivator og rådgiver i forhold til iværksættere og virksomhedsejere. På hjemmesidens blog kan man læse om forskellige metoder, man kan bruge i forhold til at motivere sig selv, samt råd og vejledning i forhold til samme. Michael tilbyder gratis vejledningsmøder til iværksættere, og deler derudover de succeshistorier, som han slev har været involveret i. Michael håber, at siden “gør en forskel for de mennesker, der følger os…”, og ønsker “At kunne bidrage med værktøjer, viden og mentaltræning, der gør, at de lykkes og får resultaterne.”

Michaels råd til iværksættere er: “Lær at sælge! Hvert år lukker massere af iværksættere deres firma (og dermed deres drøm).”, “Intet salg… ingen kunder = Ingen succes.”

MichaelKold.dk

8. Kristoffer Hjerrild

Kristoffer-Hjerrild.dk er en personlig blog, hvor Kristoffer skriver om sine erfaringer som iværksætter og virksomhedsejer. Bloggens primære indhold er helt konkrete eksempler fra hans daglige arbejde, hvilket giver en god indsigt i de udfordringer og erfaringer, han har som iværksætter.

Kristoffer og hans blog er gode eksempler på alt det man kan opnå som iværksætter, selv i en ung alder, hvilket man hurtigt får en fornemmelse af. Kristofferes blog er dermed god inspiration til unge iværksættere som brander for succes.

Kristoffer-Hjerrild.dk – På Facebook


Kategori: Den gode idé

Den gode idé er rettet til folk som har en god ide, som de umiddelbart ikke selv ønsker at udleve.


1. Opfind.nu

Erhvervsfremmeordningen, Opfinderrådgivningen, som står bag hjemmesiden, bor på Teknologisk Institut og er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation. Rådgivningen hjælper private borgere med deres gode ideer med henblik på at modne opfindelser og føre dem mod licensaftaler med virksomheder. Det vil altså sige at man som iværksætter ikke kan få hjælp gennem opfind.nu.

Som iværksætter kan man derimod få rådgivning og hjælp, hvis man har en god ide, som ikke er en forretningside. Mange iværksættere tror at det at opfinde noget er at være iværksætter, men starten på en opfindelse er ikke en forretningsplan, på trods af, at det på sigt kan blive en forretning. På bloggen finder du altså indlæg, der henvender sig til opfindelser og opfindere.

Opfind.nu


Kategori: Kendt af iværksættere

I kategorien ‘Kendt af iværksættere’ finder man alle de blogs, sider og personer, som er kendt i de danske iværksættermiljøer. Disse har alle en aktiv stemme i iværksætterdebatten, og er forløbere for mange iværksættere.


1. Kræs.E-conomic

Kræs er en blog, hvor man finder artikler og indlæg rettet iværksættere og virksomhedsejere. På bloggen blogger mange eksperter, hvilket er med til at øge kvaliteten på bloggen. På trods af brugen af eksperter, er indgangsvinklen til de fleste blogindlæg dog afdæmpet, hvilket gør ellers tunge emner nemmere at læse og forstå. Siden udtaler selv, at: “KRÆS er sat i verden for at hjælpe selvstændige med at tackle de udfordringer, der kan mødes både med henblik på opstart af virksomhed og i daglig drift og for at støtte en positiv iværksætter-ånd”.

Kræs formaner nye iværksættere, at det er vigtigt: “…altid at holde sit højere formål for øje. I det administrative arbejde kan man let glemme – det formål som driver værket. Uden dette formål padler man alene rundt i det vestindiske ocean i buldrende mørke.”

Kræs.E-conomic.dk – På Facebook og Youtube

2. Casper Blom

Casper Blom er kendt i de danske medier, i forhold til iværksætteri. Casper har stor erfaring med det, at starte sin egen virksomhed, og har i den grad prøvet at stå på egne ben. På hans blog deler han ud af egne erfaringer, både i forhold til iværksætteri og hverdagsoplevelser. Casper er både aktiv på sin egen hjemmeside og diverse fora, hvor han råder og vejleder iværksættere. Dette afspejler motivationen bag hans egen side: “der er for lidt iværksættere som deler gode (såvel som dårlige) erfaringer med alle mulige ting. Derfor startede jeg bloggen og begyndte at dele alle mine tanker.”

Caspers råd til iværksættere er: “Test tingene af i virkeligheden! Der bliver lagt mange planer hele tiden, men som iværksætter har man den fordel at man kan rykke sig hurtigt. Derfor skal man udover stepperne og teste tingene af, hurtigst muligt.”

CasperBlom.dk – På Facebook

3. Amino

Amino.dk er Danmarks største iværksætterportal, hvor iværksættere, erhvervsdrivende og private kan indsende spørgsmål, og modtage kompetente svar fra sidens mange debbatører.

På Amino er der mere end 100.000 tilmeldte iværksættere, hvilket i høj grad er med til at øge sidens autoritet. Udover debatten, finder man også en blog og en tv-kanal, hvor man kan læse eller høre om personlige erfaringer og råd til iværksættere. De fleste blogopslag og videoer er udarbejdet af anerkendte personer inden for iværksætterbrancen.

Amino.dk – På Facebook

4. Billy

BillysBilling.dk ejes af Toke Kruse, som har mange års erfaring med at drive virksomhed og være iværksætter. De fleste kender BillysBilling fra tv, men mange virksomheder og iværksættere kender dem, fordi de bruger deres økonomisystem.

På hjemmesiden finder man også en blog, hvor man kan læse interessante blogindlæg om de erfaringer, BillysBilling har erhvervet gennem forskellige tiltag – eksempelvis i forbindelse med deres tv-reklame, men også generelle råd og vejledninger til iværksættere og virksomhedsejere.

BillysBilling.dk – På Facebook

5. Iværksætteren

Iværksætteren er en nyhedsside for iværksættere, hvor man kan læse om alt i forbindelse med iværksætteri. Iværksætteren ejes af Dansk Iværksætterforening, og er en af de største sider for specifikke nyheder til iværksættere.

Iværksætteren tilbyder derudover et magasin, som udsendes seks gange årligt, hvis man tilmelder sig foreningen. På iværksætterens hjemmeside kan man ydermere finde en liste over arrangementer, som ofte er helt gratis.

Iværksætteren.dk – På Facebook

6. Martin Thorborg

Martin Thorborg er blandt de mest kendte i iværksætterverden, og han står blandt andet bag siden Amino.dk. Thorborg.dk er Martin Thorborgs personlige blog, hvilket bloggen også bærer præg af, idet der er en personlig indgangsvinkel til alle opslag, som både omhandler Martins privatliv og hans liv som iværksætter. På siden finder man ud over bloggen, fanen “talkshow”, som linker til Thorborgs hjemmeside: www.thorborg.tv. Her finder man videoer, hvor Martin udtaler sig, og råder i forhold til alt mellem himmel og jord.

Martin er en kompetent debattør og stemme i iværksætterbranchen, med flere opstartede virksomheder på sit CV.

Thorborg.dk – På Facebook

7. Ivækst

Bloggen hos ivaekst.dk er fyldt med gode råd inden for emnerne online marketing og webshops. IVÆKST tilbyder rådgivning og kurser til mindre virksomheder og iværksættere, og har en bred og relevant viden, hvilket i høj grad ses i bloggens kvalitet.

På bloggen kan man blandt andet læse og få information omkring konkrete råd inden for flere områder, som alle er relevante for iværksættere. Ivækst afholder også en årlig pris til årets iværksætter m.m.

Ivækst.dk – På Facebook og Youtube


Kategori: Uddannelse

I kategorien ‘Uddannelse’ har vi samlet de uddannelsesinstitutioner, organisationer og kurser, som adskiller sig fra normalen, og som ligeledes arbejder på at fremme iværksætteri i Danmark.


1. Aalborg handelsskole

På Aalborg Handelsskole tilbyder man studieretningen ‘Entreprenørskab’, som er specifikt henvendt til unge, som ønsker at gøre karriere inden for iværksætteri.

Skolen tilbyder derudover konceptet “Business Lift-Off”, hvor eleverne checker ind, boarder og laver take-off, idet de forlader handelsskolen.

Ideen med Business Take-Off er, at eleverne skal være klar til at stå på egne ben, hvis de har en mulig virksomhedsidé efter endt skolegang.

Hhx.Ah.dk

2. Frederikshavn Handelsskole

På Frederikshavn Handelsskole har man en studieretning dedikeret til iværksætteri, hvor hovedfokus er på innovation og virksomhedsøkonomi.

Udover at retningen er dedikeret til iværksætteri via fagene, er en vigtig del af studieretningen det intensive arbejde med projektet “Company Program”, som Fonden for Entreprenørskab står bag. I forbindelse med dette, arbejder flere studerende sammen om at udvikle en forretningside, og skolen har de seneste par år kvalificeret sig til Danmarksmesterskaberne i København.

Fhavnshs.dk – På Facebook

3. Handelsgymnasiet Vestfyns

På Handelsgymnasiet Vestfyn har man oprettet linjen ‘Marketinglinjen’, hvor fokuset ligger på innovation, afsætning og multimedie. Vi mener, at kombinationen af disse fag er særdeles relevant i den verden vi lever i, hvor Google og online markedsføring står højt på dagsordenen. Dette afspejles også i undervisningen, hvor Facebook, Twitter og Youtube inddrages. Handelsgymnasiet Vestfyn deltager derudover i konkurrencen Company Program, som Fonden for Entreprenørskab står bag.

Handelsgymnasiet Vestfyn er derfor et sted hvor man får mulighed for at arbejde med redskaber, der bruges til onlinemarkedsføring på sociale medier.

Vestfyns.dk

4. Youngtrepreneur.dk

Youngtrepreneur er en blog bag Fonden for Entreprenørskab, som er den organisation der står bag skoleprojektet ‘Company Program’. Mange skoler deltager hvert år i denne konkurrence, og er med til at motivere og kickstarte mange unge menneskers drøm om, at blive iværksætter. På deres blog kan man finde gode råd, rollemodeller samt links til relevante blogs for unge iværksættere.

Selve awarden eller konkurrencen er et godt initiativ for unge og på siden kan man læse at siden er til for “at skabe et forum for unge, som sætter deres idéer og drømme i søen. Her kan du læse om tankerne og idéerne bag entreprenørskabet og få gode råd og tips til, hvordan man fører sine idéer ud i verden.”

Youngtrepreneur.dk – På Facebook og Youtube

5. IværksætterUddannelsen

Iværksætteruddannelsen er en uddannelse for folk, som ønsker at blive rustet til livet som iværksætter eller selvstændig. På siden finder man også en blog, hvor man kan finde guides, informationer og råd til forskellige ting, som kan være med til at hjælpe iværksættere.

Derudover finder man inspirerende blogindlæg, som kan være med til at motivere eller afklare, hvorvidt iværksætteri er det rette for én selv. Iværksætteruddannelsen henvender sig derfor til voksne og unge som primært har afsluttet gymnasiet.

IværksætterUddannelsen.dk

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?