Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 20 juli 2021

Iværksætteri stormer frem i dansk politik

Der er kommet meget større fokus på iværksætteri blandt partierne i Folketinget. Ser man på partiernes principprogrammer taler en bred vifte, både på den røde og den blå blok, for en fremmende iværksætterkultur i Danmark. Samtidig er fokusset omkring iværksætteri også blevet intensiveret blandt partierne siden forrige valg i 2011. Dengang var der ingen partier med en iværksætterordfører. I dag har hele tre partier i Folketinget en ordførerpost, der udelukkende arbejder for at fremme iværksætteri i Danmark; Socialdemokraterne, Radikale og Venstre.

Det er heller ikke uden grund at iværksætteri er kommet på politikernes læber. Før det forrige valg i 2011, blev der i det første halvår etableret omkring 12.000 nye virksomheder, mens det anslås at der i samme periode i år vil etableres over 13.000 virksomheder. Antallet af konkurser pr. måned er desuden faldet fra 450 i 2011 til 300 konkurser i 2015.

Med den øgede opmærksomhed, som iværksætteri har fået blandt de danske partier, kan man kun forvente, at iværksætter bliver det helt store debatemne til det kommende valg i år.

Iværksætter politik