Ekspertvalg
Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 20. juli 2021

Erhvervsnyheder: 5 interessante artikler fra januar

Hvilke interessante erhvervsnyheder har der været i løbet af januar? 

Ekspertvalg.dk er det vigtigt for os at være opdaterede på, hvad der sker på erhvervsmarkedet – i Danmark såvel som resten af verden. Vi læser derfor en del business nyheder, og de bedste af dem vil vi gerne dele med jer.

Vi har derfor samlet fem interessante nyheder om virksomheder og andet erhvervsrelateret fra januar måned i dette indlæg. Her kan du læse en kort beskrivelse af nyhederne, og samtidig linker vi til den bagvedliggende artikel.

Desuden har vi til slut samlet en række begivenheder, der giver dig et overblik over, hvad der sker af spændende ting i februar inden for erhverv. Læs med her og hold dig opdateret på, hvad der sker inden for erhverv både i Danmark og resten af verden.

Dansk Erhverv anbefaler virksomheder at forberede sig på hårdt Brexit

Siden Storbritannien ved en folkeafstemning i juni 2016 valgte at forlade EU, har der været snak om, hvordan denne exit skulle forløbe. I januar måned, blot to måneder inden det endelige exit, fik det britiske parlament ikke et flertal for Brexitaftalen.

Dansk Erhverv anbefaler derfor danske virksomheder at forberede sig på et såkaldt no-deal scenarie også kaldt hårdt Brexit. Sker førnævnte scenarie vil det i høj grad gå ud over den danske eksport til Storbritannien.

Et no-deal scenarie kan risikere at koste Danmark og de danske virksomheder 24 milliarder kr. i tabte indtægter og give en nedgang i bruttonationalproduktet på 1,2 % om året. Du kan læse mere om et no-deal scenarie og anbefalingerne til virksomheder på Dansk Erhverv: Virksomheder skal forberede sig på hårdt Brexit

Jyske Bank vil afskaffe Visadankortet

I januar annoncerede Jyske Bank, at de ville fjerne Visadankortet fra deres produktsortiment. Det har skabt en større debat, hvor blandt andet COOP har kritiseret Jyske Banks beslutning.

Virksomheder skal, som bekendt, betale et gebyr, når forbrugere betaler med deres betalingskort. At fjerne dankortet vil for en stor del af detailhandlen højst sandsynligt betyde, at udgifterne til betalingskortene vil stige, da forbrugere i højere grad vil benytte sig af Visa Debet eller MasterCard Debet, hvor gebyrerne er højere for virksomhederne.

For mange mindre butikker har det dog altid været for dyrt med en dankortaftale, da de har for få betalinger til, at det kan betale sig. For at redde dankortet træder Nets nu ind og vil tilbyde lavere priser for små og mellemstore butikker. Du kan læse mere om debatten på Finans.dk: Nets vil redde dankortet: Sænker priserne for små butikker

Anbefalinger fra stresspanelet

Den sidste tirsdag i januar præsenterede regeringens stresspanel deres 12 anbefalinger, som skal medvirke til at reducere stress i det danske arbejdsliv.

En af disse anbefalinger er, at en såkaldt “forventet utilgængelighed”, der har for øje at få arbejdspladsen til at respektere, når dets medarbejdere har fri, vil kunne mindske stress. En anden anbefaling lyder på, at ledere skal uddannes i at forebygge stress.

Er du stresset på arbejdet, eller kender du en, der er? Så kan du læse mere om panelets anbefalinger til at reducere stress på Berlingske: Stresspanelet: Ledere skal uddannes i forebyggelse af stress

Skift job, og få mere i løn

En ny opgørelse udkom i januar fra Ingeniørforeningen, IDA, der viste, at 19% af deres medlemmer skiftede job i 2018. For 73% af disse betød dette jobskifte ligeså en højere løn. Opgørelsen viser derudover, at det især er forholdsvist nyuddannede, der får bedre løn ved jobskifte.

Undersøgelsen viser også, at jo længere den givne medarbejder har været på arbejdsmarkedet, desto mindre chance er der for at få en bedre løn, når der skiftes job.

Er du nyuddannet? Er du utilfreds med din arbejdsplads? Vil du gerne have mere i løn? Så viser denne undersøgelse altså, at der er visse fordele ved at skifte job. Du kan læse mere om undersøgelsen hos Ingeniørforeningen IDA: Jobskifte fører ofte til højere løn

Stærkeste brands i Danmark

I januar udkom Infomedias analyse og deraf kåring af 2018 CEO Superbrands. I denne analyse indgår 40 topchefer fra nogle af de største virksomheder i Danmark, hvoraf kun top 20 er offentliggjort.

Infomedia vurderer kåringerne baseret på mediernes omtale af virksomhederne samt med en votering af et panel med professionelle kommunikationsfolk. Analysen viste blandt andet, at synlighed er vigtigere end den globale dagsorden.

I toppen af listen finder vi Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam. På henholdsvis en anden- og tredjeplads finder vi topchefen i Ørsted, Henrik Poulsen, og administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou. Du kan læse mere om listen hos Finans.dk: Den gyldne håndfuld: Her er topcheferne med landets stærkeste brands

Det sker der i februar måned

Udover at give dig et overblik over januars fem mest interessante nyheder inden for erhverv, vil vi på Ekspertvalg.dk også gerne give dig et indblik i, hvad der sker i februar måned.

I dette afsnit vil vi derfor opsummere to interessante ting, der sker i februar inden for erhverv, og som du måske kan have interesse i at holde øje med.

Frihandelsaftalen mellem EU og Japan træder i kraft

Den 1. februar 2019 træder frihandelsaftalen mellem EU og Japan i kraft. Dette betyder, ifølge Dansk Industri, at dansk eksport til Japan kan øges med op til 11 milliarder kr.

Til sammenligning havde vi i Danmark eksport af varer og tjenester til Japan på 22 milliarder kr. i 2017. Derved kan denne aftale betyde en stigning på 50% af dansk eksport til Japan.

I februar måned kommer du helt sikkert til at kunne læse mere om denne aftale og dens indflydelse på dansk økonomi, og ikke mindst de mange fordele denne aftale bidrager med til danske virksomheder.

Konference om Whistleblowing

Onsdag den 20. februar afholdes der en konference om whistleblowing i Landstingssalen på Christiansborg. Her vil der blive sat fokus på, hvad whistleblowing er, hvilke regler der gælder, beskyttelse af whistlebloweren m.m.

I marts 2016 havde mere end 494 danske virksomheder godkendte whistleblower-ordninger. På et år steg dette tal med 8% til 532 med godkendte whistleblower-ordninger.

Har din virksomhed en whistleblower-ordning, skal I til at have en sådan ordning, eller vil du blot vide mere om whistleblowing, kan du læse mere om konferencen på Folketingets hjemmeside.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?