Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 20. juli 2021

Erhvervsnyheder: 5 interessante artikler fra april

Hvilke interessante erhvervsnyheder har der været i løbet af april?

Vi vil på Ekspertvalg.dk, traditionen tro, give dig en opdatering om, hvad der skete af interessante erhvervsrelaterede begivenheder i april måned. Vi læser en masse nyheder hver dag, og vi har i dette indlæg samlet fem erhvervsnyheder, vi synes er interessante og relevante – på den ene eller anden måde.

Herunder kan du læse en kort beskrivelse af de fem udvalgte business nyheder fra april. Derudover kan du også klikke dig ind og læse den oprindelige artikel om den pågældende nyhed.

Vi afslutter som sædvanlig med et lille overblik over, hvad der sker af spændende erhvervsrelaterede begivenheder eller lignende i maj måned. Læs med her og bliv opdateret på, hvad der skete i april måned, og hvad der sker i maj.

Content Marketing undersøgelse 2019

I midten af april måned udgav Brand Movers i samarbejde med Dansk Markedsføring deres årlige undersøgelse af content marketing i Danmark. Rapporten er Danmarks største undersøgelse af content marketing og illustrerer, hvordan de vigtigste trends præsenteres.

Brandmovers og Dansk Markedsføring har spurgt 539 respondenter, hvori mere end 450 angiver, at de arbejder med content marketing. Undersøgelsen viste blandt andet, at content marketing bliver mere udbredt i Danmark år for år. Yderligere viser undersøgelsen, at de virksomheder, der har størst success med content marketing har minimum tre års erfaring med det.

“Content marketing bliver en mere og mere udbredt disciplin i Danmark. Der kommer hele tiden nye talenter til, og mange har efterhånden flere års erfaring med content marketing. Det betyder både, at det, vi har gang i, virker, og at vi bliver dygtigere til at gøre det,” kan der læses i rapporten.

Du kan læse mere om undersøgelsens resultater samt dens fremgangsmåde her: Content Marketing i Danmark 2019.

Påsken rykker salget for netbutikkerne

I år lå påsken sent på året, hvilket ifølge Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) kan have stor betydning for dit onlinesalg. Dette har derfor rykket de store salgsdage nogle uger, mener FDIH.

”Netbutikkerne skal ikke være nervøse, hvis salget i marts og begyndelsen af april ikke helt er som de sidste år. Det burde komme godt igen ved påsketid, som er en forbrugsfest, der kun overgås af Black Friday og julen,” siger analysechef hos FDIH Simon Bjerremann.

Du kan læse mere om påskens indflydelse på det danske onlinesalg i artiklen: Jesus kan påvirke salget på nettet.

Ny, interagerende feature på Instagram

I slutningen af april måned lancerede Instagram en ny feature på det populære medie. Funktionen indebærer, at du i dine Instagram Stories kan lave en quiz, hvor du giver dine følgere op til flere svarmuligheder.

Tidligere har det kun været muligt at lave en meningsmåling, hvor følgerne har haft to svarmuligheder. Nu er det dog muligt at lave en meningsmåling eller quiz med flere svarmuligheder.

Hvis din virksomhed er aktiv på Instagram, er dette muligvis en feature, du kan benytte dig af for at engagere jeres følgere. Du kan læse mere om den nye feature, og hvordan du bruger den her: New feature: How to make quizzes on Instagram Stories.

For mange bestyrelsesposter hos C25-selskaberne

ABG Sundal Collier har foretaget en undersøgelse, hvor de kigger nærmere på C25-selskabernes bestyrelsesposter. Her forsøger de at undersøge, om bestyrelsesmedlemmer har flere poster, end hvad de har tid til.

Undersøgelsen viser, at det blandt C25-selskaberne er halvdelen, der har for mange bestyrelsesposter i forhold til tiden.

“Der er for mange bestyrelsesmedlemmer i C25-selskaberne, som har for mange bestyrelsesposter. Det er enormt dygtige folk, men det er ikke tilstrækkeligt at være dygtig. De skal også have tiden til at være det, og det er der en del, som ikke har,” siger aktiechef i ABG Sundal Collier, Tue Østergaard.

Læs mere om kortlægningen af de forskellige bestyrelsesmedlemmer i C25-elitens poster og undersøgelsens fremgangsmåde her: Unik kortlægning af bestyrelseslokalerne: Landets magtelite har alt for mange poster.

Bachelorløft skal give studerende flere muligheder

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har lavet et nyt initiativ, som skal skabe en kulturændring på arbejdsmarkedet. Initiativet kaldes Bachelorløft og giver studerende bedre muligheder for at komme på arbejdsmarkedet, inden de går videre til en eventuel kandidatuddannelse.

Der er allerede 100 virksomheder, som har tilsluttet Bachelorløft, og uddannelses- og forskningsministeren er glad for opbakningen.

“Den store opbakning, der er kommet så hurtigt, fortæller mig, at vi formentlig kun har set toppen af isbjerget og at der er mange andre virksomheder, der er parate til at støtte op om et arbejdsmarked for bachelorer. Det er et vigtigt skridt mod et uddannelsessystem, der passer bedre til et samfund, der løbende forandrer sig,” siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Du kan læse mere om Bachelorløftet og den politiske aftale på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside: Bachelorløft: Erhvervslivet giver nu flere muligheder til studerende.

Det sker i maj måned

Udover at give et indblik i, hvad der skete af interessante erhvervsrelaterede nyheder og begivenheder i april, vil vi også gerne give dig et overblik over, hvad der sker i maj måned. Herunder kan du derfor læse to begivenheder, der finder sted i maj, som du muligvis vil finde interessante.

The Future of Work 2. Maj kl. 12.30

IDA afholder torsdag den 2. maj kl. 12.30 konferencen “The Future of Work”. På denne konference er fokus fremtidens arbejdsmarked, hvor der tages udgangspunkt i rapporten “Employment Outlook 2019”.

På konferencen vil Paolo Falco, en af forfatterne af førnævnte rapport, præsentere resultaterne fra denne. Ligeså vil IDAs formand Thomas Damkjær Pedersen og Anna Ilsøe, professor FaOS, m.fl. deltage og debattere på dagen.

Eventet afholdes i Ingeniørhuset i København og er gratis, men dog med begrænsede pladser. Du kan læse mere om dagen, se programmet og tilmelde dig konferencen her: Konference – The Future of Work.

Manufacturing Festival Denmark

Den 8. maj samles en række industrifolk til Manufacturing Festival Denmark. Her mødes de for at få inspiration fra digitale muligheder.

Festivalen afholdes på AU i Herning, hvor du kan opleve oplæg fra blandt andet Tine Moe, forfatter til bogen “Leadership of the Future – How to lead in a world that looks nothing like the past”.

Du kan læse mere om festivalen på deres hjemmeside, hvor du kan få mere information om selve festivalen, programmet, oplægsholderne m.m.: Manufacturing Festival.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?