Ekspertvalg
Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 20. juli 2021

Erhvervsnyheder: 5 interessante artikler fra juni

Hvilke interessante erhvervsnyheder har der været i løbet af juni?

Vi på Ekspertvalg.dk har endnu engang taget et kig på, hvad der er sket af erhvervsrelaterede nyheder eller begivenheder i den foregående måned. Ud fra disse har vi udvalgt fem interessante artikler, der afspejler en smule af, hvad der er sket indenfor erhverv i juni måned.

Du kan i dette indlæg læse mere om de fem udvalgte erhvervsnyheder fra juni. Foruden en kort beskrivelse af hver enkelt nyhed, kan du også klikke dig videre til en mere uddybende artikel, hvis du gerne vil læse mere om nyheden.

Læs med her og bliv opdateret på, hvad der skete i juni måned inden for erhverv, business og karriere.

Årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden

Dansk Byggeri har igen i år undersøgt, hvor erhvervsvenligheden er bedst Danmark. Hvor erhvervsvenlig en kommune er baseres blandt andet på, hvordan skatte- og afgiftstrykket er, hvordan byggesager behandles, og hvordan udbud på opgaver offentliggøres.

Undersøgelsen viste, af de jyske kommuner indtager toppen i forhold til erhvervsvenlighed. Yderligere er Billund den kommune, der er mest erhvervsvenlig for bygge- og anlægsbranchen efterfulgt af ni andre jyske kommuner.

”Hvis du kigger på en kommune som Billund, så er de gode til at holde dialogmøder, hvor de viser, at de virkelig interesserer for, hvad der sker, og hvad erhvervslivet mener om udviklingen i kommunen”, siger direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

Du kan læse mere om resultaterne fra undersøgelsen her: Jyske kommune topper på erhvervsvenlighed.

Unge dropper jagten efter en toppost

Nye tal viser, at der i løbet af de sidste 10 år er kommet markant færre unge ledere til. De unge mennesker vægter i højere grad frihed og familie fremfor en toppost på jobbet.

Tallene viser, at der overordnet set er flere ledere – men at antallet af unge ledere i alderen 20-34 år er faldende i samme periode. I 2008 var der 94.596 ledere i Danmark, hvoraf 12,36 % af disse er unge mellem 20-34 år. I 2017 var derimod 107.076 ledere i Danmark, men kun 8,4 % af disse bestod af unge mennesker.

“Rigtig mange af de unge er tiltrukket af, at deres job giver mening. Der skal være et højere formål. Dertil er feedback og anerkendelse vigtig for den nye generation, og det samme er fleksibilitet,” siger direktør for Ledernes Kompetencecenter Krister Ekström.

Læs mere om resultaterne her: Flere unge dropper jagten på en toppost.

Stigning i samlet og indenlandsk salg

Danmarks Statistik udgav i midten af juni en analyse om firmaernes køb og salg i april 2019. Denne viste, at firmaernes salg steg med 2,4 % fra marts til april. Yderligere viste tallene, at det indenlandske salg steg med 1,7 % – begge eksluderet energi.

Dog viste tallene også, at der fra marts til april skete et fald på 7,2 % i handel med biler og motorcykler på trods af en overordnet stigning på 1,5 % indenfor handel. Derimod steg industriens salg med 7,4 % fra marts til april.

Du kan læse mere om det samlede og indenlandske salg i de forskellige erhvervsgrupper for april 2019 på Danmarks Statistik: Firmaernes salg steg i april.

Ny handelsaftale mellem Vietnam og EU

EU har den 25. juni indgået en handelsaftale med Vietnam, som bliver underskrevet den 30. juni. Denne aftale kommer til at gavne de danske virksomheder, da det vil give en bedre adgang til det store marked.

Aftalen vil give øgede og mere attraktive muligheder for de danske virksomheder i forhold til at flytte produktion fra Kina til Vietnam. Yderligere forventes det, at eksporten vil stige med 18 % som resultat af den nye aftale mellem EU og Vietnam.

”Vietnam er et vigtigt marked for danske virksomheder. Både som produktionsland, men også i forhold til eksport til Vietnams næsten 100 mio. indbyggere, som oplever en hastigt stigende købekraft. Handelsaftalen mellem EU og Vietnam skaber nye muligheder for danske virksomheder, og gør det eksempelvis endnu mere attraktivt for flere at flytte produktion fra Kina til Vietnam for blandt andet at undgå amerikanske straftolde,” siger underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen.

Du kan læse mere om handelsaftalen mellem Vietnam og EU hos Dansk Industri: EU i ny handelsaftale med Vietnam.

2 ud af 3 tjekker arbejdsmail efter fyraften

En ny undersøgelse fra Epinion konkluderer, at hele 2 ud af 3 tjekker deres arbejdsmail udenfor arbejdstiden. I selv samme undersøgelse fremgår det også, at lidt under hver femte dansker tjekker deres mail mindst én gang i timen i fritiden.

Hos PFA advarer Rikke Bay Haaber, chef for Strategisk Sundhed, om denne tendens, hvor arbejdsliv og fritid smelter sammen – da det ikke er uden risiko.

”Det kan give fleksibilitet, øget arbejdasglæde og produktivitet. Men samtidig ved vi også, at når man potentielt altid kan være på, så holder man aldrig rigtig fri. Hverken fra arbejdslivet, når vi har fri – eller fra privatlivet, når vi er på arbejde,” siger hun.

Læs mere om undersøgelsen hos Finans: To ud af tre tjekker arbejdsmail selv om de holder fri.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?