Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 20. juli 2021

Erhvervsnyheder: 5 interessante artikler fra august

Hvilke interessante erhvervsnyheder har der været i løbet af august?

Ekspertvalg.dk vil vi traditionen tro opdatere jer på, hvad der er sket i august måned i forhold til erhverv. Vi har derfor endnu engang udvalgt fem interessante nyhedsartikler omhandlende erhvervslivet i Danmark på den ene eller anden måde.

Du kan læse et kort afsnit om hver enkelt erhvervsrelateret nyhed i denne blogpost. Efterfølgende kan du finde et link til den fulde historie, hvis du gerne vil læse mere om den pågældende nyhed.

Til slut i indlægget vil vi give dig et indblik i fremtidige begivenheder i september måned indenfor erhverv og business i Danmark.

Flere kvinder i bestyrelsen i danske virksomheder

I august måned bragte Finans.dk en artikel omhandlende de danske virksomheder ønsker flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer. Dette er dog svært at opfylde, da det på nuværende tidspunkt kun er 12,2% af toplederne, der er kvinder, hvis man ser på virksomheder i Danmark med flere end 50 ansatte.

For at kunne få flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer, er der derfor nødt til at være flere kvindelige topleder at vælge imellem.

”Det er godt, at der er den her positive udvikling i de større børsnoterede selskaber. Men hvis vi skal have alle selskaber i Danmark med, så er vi er simpelthen nødt til at få fokus på, om der er nogle barrierer, som gør, at kvinderne ikke finder vej til topledelserne,” siger Mette Fjord Sørensen.

Du kan læser mere om nyheden hos Finans.dk: Efterspørgsel efter kvinder i bestyrelsen stiger 

SMV:Digital: Styrk digitalisering og e-handel

Regeringen har i forbindelse med målet om at blive mere digitale oprettet et nyt initiativ med fokus på små- og mellemstore virksomheder. Dette initiativ kalder de SMV:Digital og har til formål at styrke digitaliseringen og e-handel hos de mindre danske virksomheder.

Programmet består af to dele, hvoraf den ene handler om digital omstilling og den anden har fokus på e-handel. Foruden selve initiativet har Erhvervsministeriet ligeså åbnet for muligheden for at søge om tilskud til rådgivning indenfor de to førnævnte områder.

Tilskuddet var udbudt af SMV:Digital.

Konkurs: Stigning på 14,4%

Experian har netop udgivet deres nyeste tal for konkurser i Danmark for juli 2019. Disse tal viser, at der i juli i år var hele 642 virksomheder, der gik konkurs. I juli 2018 var der derimod kun 561 virksomheder, der gik konkurs. Derved er der altså en stigning på hele 14,4% fra 2018 til 2018.

Den største stigning i antallet af konkurser er sket på Sjælland, hvor der var 58,5% flere virksomheder, der gik konkurs sammenlignet med året før. Derimod er der sket et fald i antallet af konkurser på både Bornholm og Fyn.

Ønsker du at læse mere om, hvor mange, i hvilke områder, og hvilke brancher der er flest konkurser i, kan du læse mere om Experians konkursanalyse fra juli 2019 her: Konkursanalyse.

Få promoverer arbejdspladsen på LinkedIn

1.554 lønmodtagere i Danmark i alderen 18-65 år har netop svaret på 38 spørgsmål med formålet om at undersøge holdninger m.m. til arbejdslivet. Specielt handler det om, hvordan man får sine medarbejdere til at promovere arbejdspladsen på LinkedIn og Facebook.

Undersøgelsen viste blandt andet, medarbejdere er passive på LinkedIn og næsten aldrig deler nyheder fra deres arbejdsplads.

”Det er interessant endelig at få syn for, hvor stort et engagement der er – for at agere som digital ambassadør for ens arbejdsplads – blandt danske lønmodtagere. Det er noget overraskende, at så få rent faktisk deler indhold fra deres arbejdsplads. Det er imidlertid ikke så overraskende, at det er de unge på arbejdsmarkedet, der er flittigst til at dele indhold. De unge er vant til at kommunikere på de sociale medier – for dem er det som at køre på cykel. Virksomheder må tage bestik af dette,” siger Morten Ballisager, direktør i Konsulenthuset Ballisager.

Du kan læse flere interessante konklusioner og resultater fra undersøgelsen hos Ballisager: Fakta: Medarbejderambassadører på LinkedIn og Facebook.

Antallet af butikker falder

En ny opgørelse viser, at der er kommet færre og færre butikker i Danmark. Opgørelsen viser nemlig, at der er sket et fald på 3.200 butikker fra 2008 til 2017. I 2008 var der 28.500 butikker i Danmark. I 2017 er dette tal dog faldet til 25.300 butikker – altså et fald på 11%.

Dog er der sket en stigning i antallet af beskæftigede inden for detail. I samme periode er antallet af beskæftigede steget med 1.500 personer til trods for, at 3.200 butikker måtte dreje nøglen om.

Du kan læse mere om denne nyhed hos Detailfolk: Der bliver færre og færre butikker i Danmark.

Det sker i september

I dette afsnit vil vi kort fortælle dig om, hvad du kan glæde dig til inden for erhverv, business og teknologi i september måned, hvis du interesserer dig for dette.

I september måned kan du blandt andet se frem til en konference omhandlende internettet. Dansk Internet Forum og Erhvervsstyrelsen inviterer nemlig til konference den 5. september, hvor der sættes fokus på internetsamfundet.

Du kan på konferencen høre oplæg fra vores erhvervsminister, Manfred Spitzer, en tysk hjerneforsker og innovationsdirektøren hos DFDS, Jakob Steffensen. Du kan læse mere om programmet for dagen her: Internetdagen 2019.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?