Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 20. juli 2021

Erhvervsnyheder: 5 interessante artikler fra september

Hvilke interessante erhvervsnyheder har der været i løbet af september?

Endnu en gang har vi på Ekspertvalg.dk samlet de bedste artikler og nyheder, som vi er falder over i september måned til dig i dette indlæg. På den måde kan du nemt og hurtigt få et overblik over månedens gang og blive opdateret.

Som altid får du en kort introduktion til nyheden, hvorefter vi deler et link til den originale kilde, så du kan få hele historien med, hvis du er interesseret.

Læs med her, og bliv opdateret på erhvervsnyheder fra september.

Dansk e-handel anno 2019

For 13. år i streg har DIBS udgivet E-handelsrapporten, som omhandler dansk e-handel og en sammenligning med de andre nordiske lande.

I denne rapport kan du blive klogere på alt fra købsvaner, tendenser og forbugeres forventninger til webshop til et generelt overblik over markedets udvikling. Rapporten er derfor relevant for alle, der arbejder indenfor e-handel.

Du kan downloade DIBS’ nye e-handelsrapport fra 2019 her: Hvordan ser dansk e-handel ud anno 2019 og hvad byder fremtiden på?

Datatilsynet hjælper små- og mellemstore virksomheder med GPDR i ny podcast

Ny podcast lanceres af Datatilsynet. Podcasten fokuserer på, hvordan mindre virksomheder kan få et overblik over reglerne i databeskyttelsesforordningen også kaldet GDPR.

Podcasten, hvor der nu er to udgivne episoder, vil i alt bestå af 15 episoder, som hver især vil fokusere på et bestemt og relevant emne. Der vil blandt andet blive talt om, hvordan virksomheder må behandle persondataoplysninger, og hvornår samtykke er gyldigt.

Få mere information og find podcasten her: Ny podcast fra Datatilsynet.

Portoaftale på plads

Det har altid været exceptionelt billigt at få sendt varer og pakker fra Kina, men det bliver der lavet om på nu i en ny global aftale, som alle landene i Verdenspostforeningen er blevet enige om.

Sidste år sendte Kina omkring 16 millioner forsendelser til kunder i Danmark. Med den nye aftale, vil danske e-handelsvirksomheder få bedre konkurrencevilkår, og PostNord vil kunne tjene mere på omdelingen af udenlandske breve og pakker.

Vil du læse mere om postaftalen, kan du finde mere information på dr.dk: International postaftale på plads: Slut med stor portorabat på pakker fra Kina.

Få hjælp til digital omstilling

SMW:Digital hjælper små- og mellemstore virksomheder med deres digitale ambitioner. Du kan søge en tilskudspulje på enten 25.000 kr. eller 100.000 kr. til privat rådgivning.

Derudover er der i programmet forskellige tilbud blandt andet sprint- og kompetenceforløb og vejledning og regulering i forhold til online salg. Har din virksomhed brug for et digitalt boost, skal du helt sikkert tjekke SMW:Digital ud.

Vil du læse mere om Erhvervsstyrelsens tilskudspulje, kan du finde al information på Smvdigital.dk.

Inspirerende iværksætter

Den sidste nyhed vi runder i denne omgang omhandler en sej iværksætter og hans gode idé til, hvordan man kan laste mere gods i lastbiler. Det mundede ud i virksomheden SpaceInvader, som producerer en særlig ramme, der løser pladsproblemerne.

Jesper Rølund ville gerne lave noget, der giver mening. Ved hjælp af rammen kan udledningen af drivhusgasser fra lastbiltrafik reduceres med 20%, hvilket også kan mærkes i transportvirksomhedens pengepung, og det er noget, der giver mening for Jesper.

Vil du læse mere om Jesper Rølunds iværksætteri, har Berlingske skrevet denne artikel: Iværksætter ville gøre en forskel og fandt på klimaløsning.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?