Kundeservice: 38 41 03 00
Mandag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Sidst opdateret: 29. november 2019

Erhvervsnyheder: 5 interessante artikler fra oktober

Erhvervsnyheder oktober 2019

Hvilke interessante erhvervsnyheder har der været i løbet af oktober?

Ekspertvalg.dk har vi endnu engang samlet fem interessante artikler om erhverv og business i Danmark fra oktober måned. Du kan som altid læse lidt mere om de pågældende nyheder her.

Ønsker du at læse mere om de forskellige erhvervsrelaterede nyheder, kan du klikke dig videre ind på den bagvedliggende artikel til hver enkelt nyhed. På denne måde kan du holde dig helt opdateret.

Desuden kan du til slut få et overblik over, hvilke erhvervsrelaterede begivenheder der finder sted i november måned. Læs med her, og bliv opdateret på, hvad der skete i Danmark i oktober af erhvervsrelaterede begivenheder.

Rekord sommer for turisme i Danmark

Muligvis på grund af det gode sommervejr vi havde i 2018, valgte mange danskere i år at blive i Danmark henover sommeren. Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at danskere foretog 4,4% flere overnatninger i Danmark i de tre sommermåneder sammenholdt med samme måneder forrige år.

Det er dog ikke kun danskere, der i højere grad har valgt at holde deres sommerferie i Danmark. Der har også været en stigning i antallet af overnatninger fra udenlandske turister. Sammenligner man i år med 2018, ser vi en stigning på 5,4% i antallet af overnatninger fra udenlandske turister i sommermånederne.

”Sommervejret sidste år har givet efterspørgslen et ekstra skub i år. Indenfor branchen kalder vi det Roskilde-Festival-effekten – et år med godt vejr og billetsalget går ekstra godt det næste år. Øget fokus på rejsers klimaaftryk har muligvis også gjort sit, men det vil i så fald først få effekt næste sommer,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for Turisme og Oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Du kan læse mere om hos Dansk Erhverv: Dansk rekord-sommer for turisme kan blive endnu flottere næste år.

Lukningen af arbejdsmail i fritiden kan skade velvære

Der har tidligere været mange artikler, der har berettet om, at det kan medvirke til stress i hverdagen, hvis man tjekker sin arbejdsmail i fritiden. Nu har et nyt studie fra Sussex Universitet dog vist det modsatte.

Studiet konkluderer faktisk, at lukning af arbejdsmailen i fritden kan skade de ansattes velvære. I studiet lægges der fokus på, at det for nogle mennesker faktisk kan være en stressfaktor, at de ikke kan tjekke deres arbejdsmail i fritiden. Derfor kan et eventuelt forbud mod at læse arbejdsmails i fritiden være skadende for disse personer.

“Et fælles-forbud vil sandsynligvis ikke blive hilst velkommen af medarbejdere, der prioriterer arbejdspræstationsmål, og som foretrækker at deltage på arbejde uden for timer, hvis det hjælper dem med at få deres opgaver afsluttet” siger Dr. Emma Russell.

Du kan læse mere om dette nye studie fra Sussex Universitet her: Britisk studie: Lukning af arbejdsmail i fritiden kan skade ansattes velvære.

Mange stressede ingeniører

I en ny rundspørge illustreres det, at der i de sidste par år har været mange ingeniører, der har følt sig stressede. Over halvdelen af ingeniørforeningens arbejdsmiljørepræsentanter har set kolleger gå ned med stress.

57% af arbejdsmiljørepræsentanterne svarede i rundspørgen, at de har oplevet kolleger, der har sygemeldt sig med stress i løbet af de sidste 12 måneder. Derudover har 43% kolleger, der er blevet langtidssygemeldte i løbet af det sidste år.

“De opgaver, som ingeniører, scient.'er og it-specialister løser til hverdag, er ofte komplekse og kræver tid og grundighed. Har du ikke tid til at løse disse opgaver på et tilfredsstillende fagligt niveau, så hopper kæden af,” siger Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA.

Du kan læse mere om dette hos Arbejderen.dk: Stress er udbredt i ingeniørbranchen.

Nykredit anmeldt af Finanstilsynet

I slutningen af oktober kunne Berlingske bringe nyheden om, at Finanstilsynet har anmeldt Nykredit. Anmeldelsen kommer på baggrund af, at én medarbejder har udvist en mistænkelig adfærd.

Dette har fået Finanstilsynet til at politianmelde Nykredit for brud på markedsmisbrugsforordningen. Dette bunder i, at Nykredit Markets har gennemført mange handler det første halve år af 2018 i to specifikke aktier, hvilket Finanstilsynet ser som værende mistænkelig adfærd. Nykredit mener dog ikke, at der er tale om et lovbrud.

“En grundlæggende forudsætning for et lovbrud er, at medarbejderen, der indlagde ordrerne, vidste, at der på de to pågældende aktier var tilknyttet en market maker-algoritme. Dette vidste medarbejderen ikke og kan således ikke have haft til hensigt at udnytte algoritmen. Market maker-ordningen, som algoritmen var en del af, var ikke blevet offentliggjort,” skriver Nykredit i meddelelsen.

Læs mere om, hvorfor Nykredit er blevet anmeldt af Finanstilsynet her: Finanstilsynet har politianmeldt Nykredit.

Mange offentlige chefer overvejer jobskifte

En ny undersøgelse fra Djøf viser, at rigtig mange offentlige chefer overvejer at skifte job. I undersøgelsen har man blandt andet spurgt 845 offentlige chefer om, hvor sandsynligt det er, at de vil skifte job inden for de næste to år.

Undersøgelsen viste, at hele 62% finder det sandsynligt, at de skifter job i løbet af de næste to år. Specielt de yngre ledere ser det sandsynligt, at de vil skifte job indenfor den nærmeste fremtid. Faktisk er det hele 80% af ledere under 45 år, der svarer, at de finder det sandsynligt, at de inden for de næste par år har skiftet job.

“Undersøgelsen viser tydeligt, at der er behov for at tale den offentlige sektor op. Hvis hele 62 pct. rent faktisk gør alvor af at skifte job, og de skifter til et uden for den offentlige sektor, så er der jo tale om et decideret brain drain, og det kan ingen være interesseret i,” siger Hanne Fugl Eskjær, der også er ambassadør i Canada.

Du kan læse mere om undersøgelsen fra Djøf her: Frygt for brain drain: Et flertal af offentlige chefer overvejer at skifte job.

Det sker der i november måned

Herunder vil vi som altid kort fortælle om, hvad der sker af erhvervsrelaterede begivenheder i november måned.

Danmarks Statistik udgiver den 1. november en statistik over udenrigshandel efter virksomhedskarakteristika for 2018. Er du derfor interesseret i udenrigshandelen i 2018, kan du med fordel tjekke Danmarks Statistik den 1. november kl. 8.00.

Derudover afholder Danish Shipping en konference om vækstmuligheder for det blå Danmark den 16. november kl. 12.30 i København. Denne vil handle om, hvordan vi sikrer vækst i erhvervet i skarp, global konkurrence. Er du interesseret i at læse mere om konferencen eller tilmelde dig, kan du læse mere her.