Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 20. juli 2021

Erhvervsnyheder: 5 interessante artikler fra december

erhvervsnyheder december

Hvilke interessante erhvervsnyheder har der været i løbet af december?

For sidste gang i år vil vi på Ekspertvalg.dk opsummere fem interessante artikler fra den denne måned. Alle artiklerne tager udgangspunkt i erhverv, virksomheder og business i Danmark.

Som altid kan du læse en mindre beskrivelse af den specifikke nyhed, hvorefter du har mulighed for at komme videre til den bagvedliggende artikel. Du kan på denne måde læse meget mere om nyheden, hvis du ønsker dette.

Vil du gerne opdateres med, hvad der skete af spændende ting inden for erhverv og business på det danske marked i december måned? Så kan du med fordel læse med her!

Stramming af skat på leasede firmabiler

Kører du eller dine medarbejdere i en leaset firmabil til daglig ? Såfremt I gør, bør I være opmærksomme på den nye finanslovs stramminger af skatten på leasede firmabiler, som gør det svært at vide den fremtidige skat.

FDM har lavet en beregning på denne og fundet ud af, at skatten kan stige med 10.000 kr. om året på firmabiler, som arbejdsgiveren har leaset. Dette sker som følge af finansloven for 2020.

Du kan læse mere om, hvordan finanslovens stramning af skat på leasede firmabiler kommer til at have indflydelse på dig, her: Regeringen klar med en ukendt regning til bilisten i firmabil.

Der er kommet flere arbejdssteder pr. virksomhed

Kraks Fonds Byforskning har undersøgt, hvordan de danske virksomheder spreder sig. De har undersøgt, hvor mange danske virksomheder der har mere end ét arbejdssted i perioden 1981-2016.

Undersøgelsen viser, at ca. 20% af danske privatvirksomheder havde mere end ét arbejdssted i 2016. Derudover viser den, at særligt servicevirksomheder har oplevet, at antallet af arbejdssteder pr. virksomhed er vokset.

Du kan læse mere om undersøgelsen om de danske virksomheders arbejdssteder fra Kraks Fonds Byforskning her: Danske virksomheder spreder sig.

Kvindelige ledere tjener mindre end deres mandlige kollegaer

Interesseorganisationen Lederne har netop foretaget en undersøgelse af næsten 11.000 privatansatte lederes lønopgørelser. Denne viser, at kvindelige topledere får markant mindre i løn end de mandlige topledere.

Undersøgelsen viste, at kvindelige topledere i gennemsnit tjener 53.868 kr. om måneden. Derimod tjener de mandlige topledere gennemsnitligt 62.155 kr. om måneden. Dette svarer altså til, at mandlige topledere i gennemsnit tjener 15% mere end de kvindelige topledere.

Du kan læse mere om undersøgelsen, som interesseorganisationen Lederne har foretaget, her: Kvindelige ledere tjener markant mindre end mænd.

Fald i danske lastbilers transport til udlandet

I midten af december måned udgav Danmarks Statistik deres nyeste opgørelse for tredje kvartal af 2019 for godstransport med danske lastbiler. Denne viste, at der overordnet set er et fald i danske lastbilers transportarbejde.

Opgørelsen viser, at det samlede transportarbejde med danske lastbiler i tredje kvartal har oplevet et fald på 7%, hvis man sammenligner med året andet kvartal.

Du kan læse mere om Danmarks transportarbejde i tredje kvartal af 2019 hos Danmarks Statistik her: Fald i danske lastbilers transportarbejde.

Mange virksomheder betaler negativ rente

En ganske ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at op mod 100.000 virksomheder betaler negativ rente. Dette har, ifølge Dansk Erhverv, kostet de danske virksomheder tæt på 2,8 mia. kroner.

”Ser vi samlet på rentefaldet fra den tid, hvor renten var positiv, og til nu, så rentefaldet isoleret set kostet danske virksomheder i omegnen af 2,8 milliarder kroner. Det er mange penge, og det kunne rundt regnet have finansieret 5.900 nye job,” siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Du kan læse mere om Dansk Erhverv’s analyse af negative renter her: Op mod 100.000 virksomheder betaler negative renter.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?