Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 20 juli 2021

Hvornår rammer Bitcoin $100.000?

Content

Der findes rigtig mange forudsigelser og forventninger til Bitcoins pris i fremtiden, og efter vi har set kursen stige til over $60.000 i år, begynder flere og flere at tro på, at vi faktisk kommer til at se Bitcoin stige til $100.000 i fremtiden.

Der er selvfølgelig ingen, der kan forudsige præcist, hvad der kommer til at ske i fremtiden, men der er flere ting, der tyder på, at de kan lade sig gøre. Hvis vi starter med først og fremmest at kigge på historien. Her kan vi nemlig finde mange svar, når det kommer til kursen. Her kan man både udlede, at det går rigtig hurtigt, og at Bitcoin på få år har vokset sig stor og interessant for mange. Herunder store virksomheder som Tesla og Twitter.

Institutionelle investorer

Én af de ting, der for nyligt har haft rigtig stor betydning for stigningen i Bitcoins kurs, er, at store institutionelle investorer er begyndt at investere. Hvor vi tidligere har set rigtig mange små detailinvestorer - både folk, der har haft kæmpe tiltro til Bitcoin, men også folk, der har investeret i troen om, at kunne tjene hurtige afkast - ser vi nu, at store institutionelle investorer har fået interesse i at investere i Bitcoin. Tænk blandt andet på, da Elon Musk og Tesla investerede et svimlende beløb i Bitcoin for få uger siden. Det gjorde både kæmpe indtryk på prisen med det samme, men det er også noget af det, der har stor betydning for prisen på lang sigt. Selvom det fik en masse presse, så er der også mange andre store institutioner, der også har investeret og investerer i Bitcoin, uden pressen skriver om det.

Den ændring forklarer en stor del om, hvorfor det faktisk kan blive muligt, at Bitcoin kan stige til $100.000 i fremtiden.

Cyklusser og max supply

Samtidig er der en interessant cyklus forbundet med Bitcoin. Denne cyklus sker ca. hvert fjerde år, hvor Bitcoin halveres. Det betyder, at udbuddet konstant er faldende, og vil i 2040 nå sit max supply på 21 millioner Bitcoins - og når det sker, vil der ikke blive skabt flere nye Bitcoins.

Som man kan se på udviklingen i kursen på Bitcoin, så påvirker det efterspørgslen og de købende rigtig meget, når Bitcoin halveres hvert fjerde år. Derfor er der også meget, der tyder på, at prisen kan blive ved med at stige, og ramme over $100.000 i værdi på et tidspunkt ude i fremtiden. Hvis du er af samme overbevisning, kan du læse Mininvestering's ultimative guide til køb af Bitcoins, hvor du kan læse alt om at købe Bitcoin, og hvordan du investerer, så du ejer Bitcoins, inden prisen potentielt overstiger $100.000.

Men da det stadig er en balance mellem udbud og efterspørgsel, er det svært at sige præcis, hvornår det kommer til at ske - ligesom der selvfølgelig ikke er nogen garantier, for at det sker. Men der er rigtig meget, der tyder på, at det vil komme til at ske.