Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 17. juni 2024

Tidsregistrering

Information om tidsregistrering

Hvad er tidsregistrering?

Tidsregistrering bliver anvendt til at sætte fokus på, hvad du egentlig bruger tiden på, og hvor meget tid du reelt bruger på forskellige opgaver. De fleste prioriterer deres tid, og ved hvad de bør bruge tiden på, men det er sjældent at det netop er dét, man ender med at bruge tiden på.

Med et tidsregistreringsprogram kan man hurtigt og nemt danne sig et overblik over, hvorvidt tiden bliver brugt optimalt. Tidligere brugte man traditionelle papirsedler til tidsregistrering, men langt de fleste virksomheder er idag overgået til elektroniske tidsregistreringssystemer.

Hvad registrerer man ved brug af et tidsregistreringssystem?

Hvad du ønsker at registrere afhænger typisk af din virksomhedstype. Større virksomheder har i nogle tilfælde brug for tidsregistrering af samtlige af medarbejdernes opgaver, hvis de skal være i stand til at danne sig et overblik. For mindre virksomheder er det derimod ofte tilstrækkeligt at anvende en tidsregistreringsterminal, der registrerer hvornår medarbejderne mødte ind på arbejdet og hvornår de forlod arbejdspladsen.

Et tidsregistreringssystem kan således tilpasses din virksomhed og kan blandt andet indeholde følgende funktioner:

 • Fremmøde
 • Fravær
 • Planlægningsprogrammer
 • Lønprogrammer
tidsregistrering

Hvem anvender tidsregistrering?

Tidsregistreringssoftware gør det, som tidligere nævnt, muligt for brugere at registrere tidsforbrug på opgaver. Dette er en software, der er nyttig i mange brancher, typisk er det dog mest brugt i virksomheder der anvender timelønnede medarbejdere. Tidsregistreringssystemer kan endvidere være nyttige blandt fagfolk, der sender regningen for timearbejde til deres kunder, herunder advokater og revisorer.

Sporing ved hjælp af tidsregistreringsprogrammer kan give kunderne et godt overblik over, hvad virksomheden egentlig bruger deres tid på. Ligeledes kan den rette tidsregistreringssoftware også automatisk generere fakturaer til kunderne, baseret på tid og den på forhånd fastsatte timepris.

Hvad er fordelene ved tidsregistrering?

Du kan opnå mange fordele ved at integrere et tidsregistreringssystem i din virksomhed:

 • Tidsregistrering kan anvendes efter endt opgave, da det fortæller dig, hvilke opgaver du har gennemført og hvor længe du reelt har brugt på hver enkelt.
 • Gennem tidsregistrering kan du nemt danne dig et overblik over omfanget af afbrydelser og øvrige tidsrøvere.
 • Data vil blive samlet i en elektronisk tidsregistrering, så du kan hente data, hvis du skal bruge det i fremtiden.
 • Med tidsregistrering bliver du i stand til at fastlægge et budget og overholde det. Dette er muligt, da al data bliver formidlet i tekstfiler og regneark, hvilket gør det nemmere for ledelsen at få et overblik.
 • Tidsregistrering af medarbejderne er ofte nødvendig, hvis man vil drive en rentabel og produktiv virksomhed. Mange medarbejdere er i starten imod tidsregistrering, men det kan vise sig, at det i sidste ende forbedrer medarbejdertilfredsheden, da lederne får en mere realistisk tilgang til omfanget af medarbejdernes opgaver.
 • Med tidsregistrering er man i stand til at detektere udskydelsesadfærd.
 • Tidsregistrering giver dig et godt overblik over medarbejdernes arbejdsmønstre, hvilket kan anvendes til at tilpasse opgaver og deres omfang.
tidsregistrering software

Flere slags tidsregistreringer

Hver virksomhed har forskellige behov, hvorfor det er vigtigt at finde den måde, hvorpå virksomhedens medarbejdere nemmest registrerer deres tid. De fleste leverandører af tidsregistreringssystemer stiller flere måder til rådighed, så det passer bedst muligt ind i medarbejderne arbejdsgange. Der kan blandt andet nævnes:

 • Timeseddel
 • Ugeseddel
 • Tidsregistrering i eksempelvis Outlook
 • Tidsregistrering på iPhone eller øvrige smartphones
 • Tidsregistrering på almindelige mobiltelefoner

Forskellige metoder til tidsregistrering

Der er flere måder hvorpå en virksomhed kan spore sine medarbejderes tid ved hjælp af tidsregistreringssoftware:

 • Varighed - det er kun varigheden af opgaven der bliver registreret og ikke tidspunktet hvorpå opgaven blev udført.
 • Kronologisk tidsregistrering - medarbejderen indtaster det faktiske start- og sluttidspunkt for opgaven.
 • Tjek-ind og tjek-ud tidsregistrering - medarbejderen registrerer sin ankomst og afgang på arbejdspladsen manuelt.
 • Tidsregistrering via overvågning - tidsregistreringssystemet registrerer hvornår medarbejderen er aktiv og inaktiv ved hjælp af medarbejderens computer.
 • Lokationsbaseret tidsregistrering - tidsregistreringssystemet afgør medarbejderens arbejdsstatus baseret på hans/hendes placering.
oversigt kunder

Typer af tidsregistreringssoftware

Der findes et utal af forskellige tidsregistreringssoftware, hvor de mest almindelige er nævnt nedenfor:

 • Stand-alone tidsregistrering - anvendes kun til at registrere timesedler og generere rapporter.
 • Tidsregistreringssoftware integreret i regnskabssystemet - hvor data fra tidsregistreringssystemet bliver direkte tilført virksomhedens regnskaber.
 • Tidsregistreringssoftware integreret i faktureringssystemet - anvendes til at generere fakturaer på baggrund af data fra tidsregistreringssystemer, bliver især brugt i entreprenørbranchen eller hos fagfolk såsom revisorer.
 • Tidsregistreringssoftware integreret i projektopgaver - data fra tidsregistreringssystemet bliver brugt i forbindelse med projektledelse til at tegne et billede af den indsats, der bliver brugt på hvert projekt eller opgave.
 • Tidsregistreringssoftware integreret i lønsystemet - data fra tidsregistreringssystemet bliver brugt til at aflønne medarbejdere på baggrund af deres arbejdstid.

Hvad koster et tidsregistreringssystem?

Prisen på et tidsregistreringssystem kan variere en hel del, og afhænger af en lang række faktorer. Den mest afgørende faktor for prisen på et tidsregistreringssystem er, hvor avanceret du ønsker systemet skal være. Et tidsregistreringssystem kan være alt fra en enkelt tidsregistreringsterminal, hvor medarbejderne registrerer sig når de kommer og går, eller et større tidsregistreringssystem der kræver yderligere tidsregistreringsprogrammer og -software

Der findes et utal af forskellige leverandører af tidsregistreringssystemer, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i markedet. Hvis jeres virksomhed står og mangler et tidsregistreringssystem, kan I udfylde kontaktformularen her på siden, hvorefter I vil modtage op til fire tilbud på et tidsregistreringssystem, der passer til lige netop jeres behov.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?