Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

Kontorrengøring

Info om kontorrengøring

Som det fremgår af ordet, er kontorrengøring betegnelsen for rengøring af et kontor. Kontorrengøring er nødvendigt i enhver virksomhed med kontorer, men det er sjældent den tjans, som medarbejderne helst ser sig tildelt. Af denne grund vælger mange virksomhedsejere at hyre et rengøringsfirma til at foretage kontorrengøringen, da der i øvrigt er mange fordele forbundet ved dette.

En virksomhed der til dagligt foretager erhvervsrengøring, har nemlig typisk de nødvendige kompetencer det kræves, når man skal rengøre kontorlokaler, hvorfor de kan levere kontorrengøring af højeste kvalitet. Befri derfor dig selv for den sure pligt og hyr i stedet en virksomhed, der kan ordne den nødvendige kontorrengøring.

Hvad indebærer kontorrengøring?

Kontorrengøring kan typisk tilpasses virksomhedens ønsker, hvorfor omfanget af rengøring varierer meget. Kontorrengøring vil dog sædvanligvis omfatte:

 • Indsamling af skrald
 • Rengøring og desinficering af toilet
 • Støvsugning og gulvvask
 • Rengøring af reception og foyer
 • Rengøring af køkken og opholdsstue
 • Rengøring af lysarmaturer, fodpaneler etc.

Udover det ovenfor nævnte, kan kontorrengøringen omfatte meget mere, herunder rengøring af gulve, fliser, skillevægge, indvendige vægge, lofter, belysning, møbler, vinduespolering, telefoner, IT og anden periodisk kontorrengøring efter behov.

Fordele ved kontorrengøring

Professionel kontorrengøring vil ofte være forbundet med en lang række fordele, herunder:

 • Færre bekymringer: Ved at lade professionelle varetage kontorrengøringen, behøver man ikke længere bekymre sig om den daglige rengøring af kontoret. Dette betyder, at du kan bruge mere tid på andre og vigtigere ting, mens rengøringsselskabet klarer kontorrengøringen.
 • Højere kvalitet: Ved at hyre et professionelt rengøringsselskab til at varetage kontorrengøringen, vil kontoret blive gjort grundigere rent. Et professionelt rengøringsselskab besidder nemlig de nødvendige kompetencer og rengøringsudstyr, hvorfor deres udgangspunkt for kontorrengøring typisk er bedre end virksomhedens eget.
 • Renere og mere hygiejnisk miljø: Et professionelt rengøringsfima sikrer dig, at kontoret altid er rent og klar til at blive indtaget af medarbejderne om morgenen.
 • Efterlader et bedre indtryk hos kunderne: Et rent kontor efterlader generelt et bedre indtryk hos kunderne, da det udstråler, at man bekymrer sig om sin virksomhed og indemiljøet.

Et sundt kontor er et produktivt kontor

Mange virksomhedsejere vil nok blive overraskede over, hvor meget kontorrengøring egentlig betyder for de ansattes helbred. Mange mennesker sidder til daglig i mindre kontorområder, hvor vi deler relativt lidt plads med andre mennesker. Af denne grund er det ekstremt vigtigt, at man holder området så rent som muligt, da bakterier ellers hurtigt vil sprede sig blandt de ansatte. Et kontor med mange bakterier vil ofte betyde, at medarbejderne er mere syge, hvilket i sidste ende påvirker virksomhedens indtjeningsevne.

Kontorrengøring vil endvidere være medhjælpende til at friske indeklimaet op, hvilket kan have en direkte effekt på arbejdsklimaet i virksomheden. Hvis kontoret er rent og ryddeligt, vil medarbejderne typisk også være mere motiverede og produktive. Man skal derfor ikke undervurdere god kontorrengøring, da det ofte afleder et bedre arbejdsklima, hvilket øger produktiviteten og effektiviteten blandt de ansatte.

Så for både de ansattes og virksomhedens skyld kan det altså meget vel betale sig at bruge penge på professionel kontorrengøring.

kontor rengøring

Krav til kontorrengøring

Inden du fastlægger dig på et bestemt firma, som du ønsker skal foretage din kontorrengøring, bør du tjekke op på følgende:

 • Er rengøringsfirmaet forsikret?

  Dette er vigtigt, da du ellers kan komme i knibe, hvis de skulle ødelægge noget under rengøringen af dit kontor.

 • Er rengøringsfirmaet fleksibelt?

  Det kan indimellem være rart, hvis rengøringsfirmaet er lidt fleksibelt. F.eks., at de kan komme senere en dag, hvis I har møde.

 • Medbringer rengøringsfirmaet deres eget udstyr og rengøringsmidler til kontorrengøringen?

  Du skal vide dette på forhånd, da du ellers skal ud og investere i udstyr og rengøringsmidler. Hvis rengøringsfirmaet ikke allerede har de nødvendige arbejdsmaterialer, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse for dig.

 • Tilbyder rengøringsfirmaet øvrige services?

  Det kan være rart at vide, om du kan bede rengøringsfirmaet om andre ting, udover kontorrengøring. Det kunne eksempelvis være, at du havde brug for organisering af nogle mapper eller andet.

 • Er rengøringspersonalet uddannet?

  Der er mange rengøringsfirmaer, hvor medarbejderne hverken er trænede eller uddannede i kontorrengøring. Det bedste resultat opnås dog, hvis rengøringsfirmaets medarbejdere er uddannede.

 • Har rengøringspersonalet tavshedspligt?

  Alt afhængig af din virksomhed kan det være relevant, at medarbejderne har tavshedspligt. Hvis du har personfølsomme dokumenter på kontoret, bør disse være låst inde, hvis rengøringspersonalet ikke har tavshedspligt.

 • Har rengøringspersonalet rene straffeattester?

  Det kan være rart at vide, om rengøringsfirmaet skelner mellem personale med rene og plettede straffeattester. Langt de fleste virksomhedsejere vil nok være enige i, at det ikke er behageligt at have en ukendt person med en plettet straffeattest gående rundt i virksomheden, når man ikke selv er til stede.

Hvad koster kontorrengøring?

Prisen for kontorrengøring varierer en hel del og afhænger af en lang række faktorer. Den mest afgørende faktor for prisen på kontorrengøring er, hvor omfattende rengøringsopgaven er. Rengøringen af en stor kontorbygning vil således koste mere, end hvis der er tale om et enkelt kontor. En rengøringsopgave der kræver nogle specifikke kvalifikationer, vil ofte have en højere pris end ved helt almindelig, rutinemæssig kontorrengøring.

Hvis jeres virksomhed har behov for kontorrengøring, kan I udfylde kontaktformularen her på siden. Vil vil efterfølgende hjælpe jer med at få op til fire tilbud på den type kontorrengøring, der passer bedst til jeres behov.