Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

Erhvervsrengøring

Hvad er erhvervsrengøring?

Erhvervsrengøring er en bred betegnelse, der hovedsageligt anvendes af større rengøringsvirksomheder, som tjener penge ved at indgå kontrakter med organisationer omkring udførelsen af erhvervsrengøring. Virksomheder, der tilbyder erhvervsrengøring kan findes i næsten alle byer rundt omkring i Danmark, og det er efterhånden de fleste virksomheder, som benytter sig af den ene eller anden form for erhvervsrengøring. Ved at betale et eksternt firma for at stå for jeres erhvervsrengøring, kan I som virksomhed bruge jeres tid og ressourcer et andet sted, end på gulvvask og støvsugning.

Leder du efter erhvervsrengøring et bestemt sted? Så kan du med fordel benytte nedenstående genveje:

Hvorfor få erhvervsrengøring udefra?

Derudover kan det være en stor fordel, at få professionelle til at stå for jeres erhvervsrengøring, især hvis I har mange lokaler, som har brug for daglig rengøring og oprydning. Dette gælder især virksomheder og forretninger, som dagligt eller ugentligt får besøg af kunder og gæster.

Hvis man ofte får udefrakommende på besøg, skal ens erhvervsrengøring være i orden, da det ellers kan skade gæsternes syn på virksomheden. Man skal huske, at den gode erhvervsrengøring er den erhvervsrengøring, som man ikke lægger mærke til – Simpelthen fordi der er så rent, men også fordi jeres erhvervsrengøring udføres før I selv møder på arbejde. Selvom erhvervsrengøring ikke er en af jeres egne kernekompetencer, er erhvervsrengøring en essentiel del af enhver virksomhed.

Virksomhedsejere kan vælge mellem at rengøre deres erhvervslokaler selv eller hyre en virksomhed, der foretager erhvervsrengøring. De fleste der betaler et andet firma for at udføre deres erhvervsrengøring, oplever, at der er mange fordele forbundet med at ansætte en virksomhed til at stå for rengøringen.

En virksomhed der til dagligt foretager erhvervsrengøring, har nemlig de nødvendige kompetencer der kræves, når man skal rengøre erhvervslokaler, hvorfor de kan levere tjenester af høj kvalitet. Med et firma til at stå for erhvervsrengøringen, behøver I altså hverken løfte en finger eller tænke på oprydning og erhvervsrengøring. Som oftest er der bare rent og pænt når I møder om morgenen – Så pænt, at I glemmer at der overhovedet er noget, der hedder erhvervsrengøring.

Befri derfor dig selv for pligten ved at stå for jeres erhvervsrengøring, ved at hyre en virksomhed der kan ordne den nødvendige erhvervsrengøring for jer.

Erhvervsrengøring

Fordele ved erhvervsrengøring

Der kan være mange fordele ved at hyre et firma, som kan varetage erhvervsrengøringen i jeres virksomhed. Blandt de mange fordele ved ekstern erhvervsrengøring kan blandt andet nævnes:

Du behøver ikke at bekymre dig om hvorvidt dit kontor bliver rengjort

Ved at finde en ekstern virksomhed der kan varetage jeres kontorrengøring, behøver du ikke at bekymre dig om rengøringen på kontoret længere. Hvis du ikke selv kan lide at stå for din erhvervsrengøring, eller ikke ønsker at ansætte en medarbejder til at stå for det, har du en perfekt grund til at hyre et rengøringsselskab, der kan klare jeres erhvervsrengøring for jer. Du vil være i stand til at slappe af og ordne andre, vigtigere ting, mens rengøringsselskabet klarer rengøringen af dit erhvervslokale. Du skal ikke længere bekymre dig om selv at skulle ordne erhvervsrengøringen, da dit nye rengøringsselskab klarer alt hvad der hører under arbejdsopgaven ‘erhvervsrengøring’, endda ofte uden for din arbejdstid.

Bedre rengøringsudstyr og kompetencer

De fleste virksomheder besidder kun en helt almindelig støvsuger og lidt forskellige rengøringsmidler, hvilket sjældent er tilstrækkeligt, hvis man vil have ordentlig erhvervsrengøring. Med professionel erhvervsrengøring sikrer du dig, at dit erhvervslokale bliver rengjort med det bedst mulige udstyr og de nødvendige færdigheder der kræves, hvis man vil have foretaget en grundig erhvervsrengøring. Ved at hyre et professionelt rengøringsfirma, vil du ofte få adgang til medarbejdere, der har flere års erfaring med erhvervsrengøring, og som lægger mærke til nullermænd og støv de steder, hvor du ikke selv ville kunne finde på at kigge.

Folk der arbejder med erhvervsrengøring har som regel et godt øje for detaljer, og har nogle ret høje krav til, hvornår de synes at erhvervsrengøring er tilfredsstillende. Ved at lade professionelle stå for jeres erhvervsrengøring, risikerer du ikke at jeres gæster finder jeres kontorer beskidte og ulækre, fordi de har et bedre øje for erhvervsrengøring end I selv – så tag ingen chancer med jeres erhvervsrengøring!

Et renere og mere hygiejnisk miljø

Med erhvervsrengøring sikrer du dig, at din virksomhed altid er ren og klar til at blive indtaget af dine medarbejdere, når der skal arbejdes. Med god erhvervsrengøring undgår I nysende medarbejdere med irriterede, røde øjne, og der er sikkert langt færre sygedage og udbrud af støvallergi. Jo bedre udført erhvervsrengøringen er og jo renere miljø man arbejder I, jo mere motiveret er man også til at opholde sig og arbejde der.

Et bedre arbejds- og indeklima

Erhvervsrengøring er medhjælpende til at friske indeklimaet op, hvilket kan have en smittende effekt på arbejdsklimaet i virksomheden. Hvis dit kontor er rent og ryddeligt, vil dine medarbejdere typisk også være mere motiverede og produktive. Ingen medarbejdere vil bryde sig om at arbejde på en beskidt arbejdsplads, hvor de selv skal stå for erhvervsrengøringen.

Hvis rengøringstjansen for eksempel går på runde blandt medarbejderne, kan I risikere flere syge- og pjækkedage på de dage, hvor den pågældende medarbejder står for erhvervsrengøringen. Ekstern erhvervsrengøring medfører således ofte et bedre arbejdsklima, hvilket vil øge produktiviteten, motivationen og effektiviteten blandt de ansatte.

Erhvervsrengøring sparer din virksomhed for både tid og penge

Med erhvervsrengøring er det ikke nødvendigt at ansætte en medarbejder eller selv klare tjansen. På denne måde sparer du altså den tid, som du ellers ville have brugt på erhvervsrengøring, eller på at bekymre dig om, hvorvidt erhvervsrengøringen blev gjort ordentligt. Desuden vil du i nogle tilfælde kunne spare penge, hvis du underskriver en længere kontrakt med et rengøringsselskab, der kan varetage din erhvervsrengøring. Jo længere tid du hyrer et firma til at stå for din erhvervsrengøring, jo billigere kan du som regel få erhvervsrengøringen, fordi rengøringsfirmaet er sikker på at have arbejde hos jer i en længere periode.

Professionel erhvervsrengøring vil efterlade et bedre indtryk hos dine kunder

Et rent lokale efterlader generelt et bedre indtryk af jer hos jeres kunder, end hvis I sparede på jeres erhvervsrengøring. Med jævnlig erhvervsrengøring udstråler I over for jeres kunder, at I bekymrer jer om jeres virksomhed og jeres medarbejderes velbefindende og helbred. Kunder, der er imponerede over udseendet af en virksomhed, er langt mere tilbøjelige til at give deres opgave til dette selskab, end hvis kontoret tydeligvis sparer på deres erhvervsrengøring. En kunde kan nemlig hurtigt tænke: “Hvis de ikke engang kan finde ud af at gøre rent, hvordan skal de så kunne klare min opgave?” – Så gå ikke på kompromis med jeres erhvervsrengøring!

Erhvervsrengøring af forskellige typer lokaler

Herunder finder du en liste over forskellige typer af lokaler, hvor man med fordel kan gøre brug af erhvervsrengøring:

 • Butikker: Både selve butikken, lageret og medarbejders opholdsrum
 • Restauranter: Både selve restauranten, køkkenet, badeværelser og lagerrum
 • Kontorer: Både selve kontorerne, gangområder, badeværelser, køkkener og eventuelle opholds- og møderum
 • Showrooms: Både i selve showrummet og lokalerne omme bagved
 • Lager: I selve lagerlokalet og alle de tilknyttede lokaler
 • Fabrikker: Både i selve fabrikslokalet, på gangene, badeværelser og lignende
 • Skoler: I klasseværelser, gangområder, badeværelser, kantinen og lærerværelset
 • Medicinske faciliteter: På hospitalsstuer, gange, venteværelser, badeværelser, operationsstuer, køkkener, mødelokaler og andre tilknyttede områder
 • Regeringsbygninger: Mødelokaler, kontorer, badeværelser, gange, kantiner, etc.
 • Lufthavne: Terminaler, gates, ventesale, restauranter, butikker og lignende
 • Museer: Udstillingslokaler, caféer, gange, foyerer, butikker, badeværelser etc.

Der er selvfølgelig mange flere muligheder inden for erhvervsrengøring og institutionsrengøring, end dem du finder ovenfor – Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Du kan selvfølgelig også selv vurdere, om du vil have erhvervsrengøring i samtlige virksomhedens rum, eller om I kun skal have erhvervsrengøring i de lokaler, hvor I får besøg af udefrakommende og kunder. I kan sagtens vælge selv at gøre rent i de mindre offentlige områder, selvom I lige så godt kan få rengøringsfirmaet til det, hvis de alligevel står for en del af jeres erhvervsrengøring.

kontor rengøring

Teknikker og udstyr ved erhvervsrengøring

Virksomheder der tilbyder erhvervsrengøring, bruger en bred vifte af rengøringsmetoder, kemikalier og udstyr til at lette og fremskynde deres erhvervsrengøring. 
Du skal nok regne med, at et firma der arbejder med erhvervsrengøring, bruger nogle mere krasse rengøringsmidler, end I selv ville have adgang til, og derfor kan de ofte få tingene renere hurtigere end I selv ville kunne. Her skal I selvfølgelig tage højde for, om det vigtige for jer omkring erhvervsrengøring er, at lokalerne bliver gjort rene hurtigt og effektivt, eller om I eventuelt gerne vil have en mere miljørigtig erhvervsrengøring.

Hvis I gerne vil have miljørigtig erhvervsrengøring, vil de rengøringsmidler der bruges i jeres lokaler være mindre krasse og voldsomme, til gengæld vil rengøringsarbejdet ofte kræve mere tid og knofedt. Hvilken type erhvervsrengøring I ønsker, er selvfølgelig helt op til jer, og kan aftales med jeres erhvervsrengøringsfirma.

Omfanget af rengøringsarbejdet kan omfatte rutinemæssig og periodisk erhvervsrengøring, herunder rengøring af gulve, fliser, skillevægge, indvendige vægge, lofter, belysning, møbler, vinduespolering, sanitære- og vaskefaciliteter, køkken- og spiseområde samt rengøring af telefoner, IT og anden periodisk erhvervsrengøring efter behov. Hvornår hvad rengøres, og hvor ofte det skal ske, aftaler I i samråd med det firma, som står for jeres erhvervsrengøring. Erhvervsrengøring kan også omfatte udvendig rengøring, herunder indsamling af affald, vinduespudsning og fjernelse af graffiti, alt efter hvad I aftaler med firmaet, som står for jeres erhvervsrengøring.

Priser for erhvervsrengøring

Nogen virksomheder er meget tilbageholdende med at overveje at hyre et rengøringsselskab, der kan varetage erhvervsrengøringen. I langt de fleste tilfælde skyldes dette, at virksomheden ikke ønsker at betale de omkostninger, der er forbundet med at hyre et rengøringsselskab til at stå for deres erhvervsrengøring. Virksomheder der ikke ansætter et rengøringsselskab, er tvunget til at få deres ansatte til at stå for erhvervsrengøringen, eller de kan vælge at hyre en enkelt person til at stå for erhvervsrengøring af kontoret og andre bygninger.

Men selv om sådanne alternativer kan få en virksomhed til at betale de satser, der er forbundet med professionel erhvervsrengøring, sparer virksomheden ikke altid penge i det lange løb. Dette er tilfældet, da nedprioriteringer i erhvervsrengøringen kan betyde umotiverede medarbejdere, uhygiejnisk arbejdsmiljø og andre negative indvirkninger på virksomheden. Derudover kan man risikere, at den person man har ansat til at stå for erhvervsrengøringen, bliver syg i en eller flere dage, hvilket betyder, at jeres lokaler ikke bliver rengjort i en periode. Der er ingen grund til at risikere, at potentielle og nuværende kunder ser jeres lokaler beskidte, bare fordi I gerne vil spare på udgifterne til erhvervsrengøring – Det kan simpelthen ikke betale sig.

Er pris på butiksrengøring den samme som rengøring til erhverv?

Prisen for erhvervsrengøring og butiksrengøring varierer en hel del, og afhænger af en lang række faktorer. Den mest afgørende faktor for prisen på erhvervsrengøring er selvfølgelig omfanget af rengøringsopgaven. Hvis der er tale om et stort erhverv der skal rengøres, vil det forståeligt nok koste mere, end hvis der er tale om et mindre erhverv med færre lokaler. Samtidig vil prisen på erhvervsrengøring afhænge af, hvor besværlig erhvervsrengøringsopgaven er. Er der tale om erhvervsrengøring, hvor det kræver nogle bestemte kvalifikationer, vil prisen ofte være højere, end ved helt almindelig rutinemæssig erhvervsrengøring. Prisen afhænger naturligvis også af hvor grundig jeres erhvervsrengøring skal være, og hvor ofte I vil have den grundige erhvervsrengøring.

Nogle firmaer vil gerne have grundig erhvervsrengøring hver dag, for eksempel på hospitaler og restauranter, mens andre kan nøjes med mere varierende erhvervsrengøring. Dette gælder blandt andet kontorer og lagerlokaler, hvor grundigheden af erhvervsrengøringen ikke er lige så essentiel. Her kan man måske nøjes med at støvsuge hver dag, og så gemme afstøvningen og gulvvasken til 1-2 gange om ugen.

Har jeres virksomhed behov for professionel erhvervsrengøring, kan I udfylde kontaktformularen her på siden, og så hjælper vi jer med at få den type erhvervsrengøring, der passer bedst til jeres behov. Hvis I har nogen spørgsmål omkring betaling og erhvervsrengøring generelt, er I mere end velkomne til at kontakte vores kompetente medarbejderstab.

Hvor kan jeg få erhvervsrengøring?

Din virksomhed kan få erhvervsrengøring, om I så er beliggende i Jylland, på Fyn, på Sjælland, Nordsjælland, Sydsjælland eller i hovedstadsområdet, da firmaer der udfører erhvervsrengøring, findes overalt i Danmark. Det spiller altså ingen rolle, hvorvidt jeres firma er lokaliseret i København, OdenseAalborgÅrhus, Humlebæk, Hellerup, Ballerup, Amager, Greve, Stenlille, Jammerbugt, Åbybro, Helsinge, Valby, Hillerød, Haderslev, Sorø eller Roskilde – ligegyldigt hvor I er, kan I få effektiv erhvervsrengøring!

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?