Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

Priser på erhvervsrengøring

Info om priser på erhvervsrengøring

Noget af det vigtigste i forhold til at købe erhvervsrengøring er, at finde erhvervsrengøring til den rigtige pris. Hvis man som virksomhedsleder eller indkøber leder efter professionelle tilbud på erhvervsrengøring, er det ofte prisen hele købet står og falder med. Virksomheder arbejder altid med et budget i den ene eller anden form, og ofte er budgetlæggeren en helt anden, end dén der skal købe erhvervsrengøringen.

Det kan dog være rigtig svært at finde en klokkeklar pris på erhvervsrengøring, da prisen afhænger af mange forskellige parametre i forhold til erhvervsrengøring. Prisen afhænger selvfølgelig af hvilken type virksomhed I er, hvor meget I vil have gjort rent, og hvor grundig rengøringen skal være.

Derudover afhænger prisen også af hvilket rengøringsfirma I samarbejder med, og hvor i landet I er lokaliseret. Prisen på erhvervsrengøring er nemlig ret afhængig af, om I er beliggende i København på SjællandOdense på FynÅrhus eller Aalborg i Jylland, eller et helt andet sted.

Din erhvervsrengøring pris afhænger af din branche

Du tror det måske ikke, men prisen på din erhvervsrengøring er meget afhængig af, hvilken branche din virksomhed arbejder inden for. Dette skyldes, at de forskellige brancher stiller forskellige krav til rengøringen. Hvor restauranter og hospitaler for eksempel kræver megen rengøring og sterilisation, kræver kontorer og aulaer ikke nær så meget.

Hvis du for eksempel arbejder på et hospital, er der meget strenge krav til rengøringen på både stuerne, operationsstuerne, konsultationsrummene, badeværelserne og gangene. Alle steder skal være sterile og rigtig, rigtig rene, for at bakterierne ikke spredes, og dermed risikerer at gøre patienterne endnu mere syge. Denne type erhvervsrengøring koster naturligt nok noget mere, da det kræver ret meget arbejde at opnå det niveau af renlighed, som et hospital skal have.

Hvis du derimod arbejder i en restaurant, er der stadig høje krav til din erhvervsrengøring, dog ikke lige så høje som til hospitalet. Det er dog meget vigtigt, at i hvert fald køkkenet gøres grundigt rent, da madens kvalitet og virksomhedens bedømmelse i Smiley-ordningen afhængers af dette. Derudover bør I også gå meget op i erhvervsrengøringen af spiselokalet, gangene og toiletterne, og i det hele taget alle de steder, hvor kunderne færdes. Udover at erhvervsrengøringen af køkkenet kan påvirke restaurantens status rent anmeldelsesmæssigt, kan erhvervsrengøringen af resten af lokaliteterne påvirke kundernes syn på restauranten og lysten til at vende tilbage.

I virksomheder hvor der ofte færdes kunder, er det rigtig vigtigt at gå op i erhvervsrengøringen, da virksomhedens renlighed og hygiejne siger noget om virksomhedens seriøsitet. Det er dog også vigtigt at få ordentlig erhvervsrengøring for medarbejdernes skyld, da disse bruger en tredjedel af deres dag på arbejdspladsen, og nemt kan risikere at blive syge, hvis der ikke er rent nok.

Din erhvervsrengøring pris afhænger af mængden af rengøring

Foruden din branche, afhænger prisen på din erhvervsrengøring også af, hvor meget der skal gøres rent. Der er selvsagt stor forskel i prisen på erhvervsrengøring af 50 m2 og 200 m2. Derudover er der også stor forskel i prisen, alt efter om det kun er gulve der skal rengøres, eller om der skal rengøres under møbler, på andre flader og lignende. Noget af det dyreste at få rengjort er naturligvis badeværelser og køkkener, som også er de rum, som kræver allermest knofedt og arbejde at få rent. Det vil dog blive billigere i længden, hvis I sørger for at gøre nødtørftigt rent hver dag eller hver uge - På denne måde får skidtet ikke lov eller tid til at sætte sig, hvilket gør det sværere at få af på sigt.

Jo mere avanceret erhvervsrengøringen skal være, og jo mere der skal rengøres, jo højere vil prisen også være. Dog kan du måske få erhvervsrengøringen en lille smule billigere, hvis du bestiller erhvervsrengøring for en længere periode på én gang. På denne måde får rengøringsfirmaet stadig mange penge, dog ikke så mange som på sigt, hvis aftalen hele tiden skulle genforhandles.

Din erhvervsrengøring pris afhænger af rengøringens grundighed

En tredje rigtig vigtig faktor i forhold til prisen på din erhvervsrengøring er, hvor grundig erhvervsrengøringen skal være. Skal der gøres hovedrent hver dag, eller skal der bare støvsuges en gang om ugen? Her er det meget svært at finde billig erhvervsrengøring til virksomheder som hospitaler og restauranter, mens kontorer og lignende ikke har samme grundighedskrav.

På et kontor kan man måske nøjes med at støvsuge og tørre bordene af et par gange om ugen, mens man så giver lokaliteterne den store kontorrengøring en gang om ugen eller en gang om måneden. Dette afhænger som regel af virksomhedens eget krav til erhvervsrengøringen, og alt efter hvor mange mennesker der færdes der til daglig.

Din erhvervsrengøring pris afhænger af rengøringsfirmaet

En ret irriterende faktor i forhold til prisen på din erhvervsrengøring er hvilket rengøringsfirma du arbejder med. Ikke alle rengøringsfirmaer har de samme priser på erhvervsrengøring, og din erhvervsrengørings pris afhænger derfor meget af hvilket firma du vælger at samarbejde med.

Ofte kan du få erhvervsrengøringen lidt billigere, hvis du vælger et større rengøringsfirma frem for et mindre, fordi de har råd til at give billigere tilbud. I visse tilfælde er det dog de mindre firmaer der er billigst, fordi de ikke har lige så mange udgifter at tage hensyn til, som større virksomheder har. Det kan dog også afhænge af, hvor langt væk firmaet ligger i forhold til din virksomhed, og hvornår på dagen de har mulighed for at udføre erhvervsrengøringen.

rengøringssvampe

Din erhvervsrengøring pris afhænger af jeres lokalitet

De fleste virksomheder og mennesker ved, at jo større by man bor i, jo dyrere bliver alting også. Der er stor forskel på huslejepriserne, transportpriserne og lignende, alt efter om man befinder sig i KøbenhavnOdense eller Esbjerg. Hvis jeres virksomhed ligger i København, er der altså stor chance for, at jeres erhvervsrengøring pris er højere end landsgennemsnittet. Hvis I i stedet er lokaliseret i Vejle eller de danske yderområder, vil I ofte kunne få billig erhvervsrengøringg. På den anden side er der flere leverandører af erhvervsrengøring i København end der er i yderområder, så der er mulighed for at få prisen ned i hovedstadsområdet, ved at lade rengøringsfirmaerne vide, at de er i konkurrence med hinanden.

Hvis du gerne vil have et godt tilbud på erhvervsrengøring eller høre hvad din pris på erhvervsrengøring kan være, er du velkommen til at kontakte Ekspertvalg på telefon, mail: info@ekspertvalg.dk eller via kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at høre fra dig, og står klar til hjælpe dig godt videre.