Sammenlign priser på kopimaskine
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 juli 2021

Leasing af kopimaskine

Info om leasing af kopimaskiner

Mange virksomheder benytter sig af muligheden for at lease, når det gælder kontorartikler, og i denne forbindelse er kopimaskine leasing en oplagt mulighed. Leasing af en kopimaskine er en fornuftig løsning for de fleste virksomheder, da der både er mulighed for at eje kopimaskinen ved leasingaftalens udgang eller udelukkende at leje kopimaskinen gennem leasingaftalen.

Årsagen til dette er, at der findes to former for leasingaftaler. Den ene form bevirker, at virksomheden skal købe eller videresælge kopimaskinen ved aftalens ophør, og den anden hvor den anden form ikke gør dette.

På Ekspertvalg.dk kan du nemt og hurtigt indhente op til fire tilbud på leasing af kopimaskine ved at udfylde kontaktformularen i toppen af siden. Herefter vil du blive kontaktet af en af vores medarbejde, som sammen med dig vil klarlægge dine behov for en kopimaskine til erhverv. Derefter bliver du matches med vores samarbejdspartnere, som udarbejder gode tilbud til dig.

Pris på leasing af kopimaskine

Prisen på kopimaskinen afhænger i høj grad af leasingaftalen. Typisk vil en finansiel leasingaftale være billigere end en operationel leasingaftale. Dette skyldes, at virksomheden der leaser kopimaskinen ved en operational leasingaftale selv skal varetage salget efter leasingperioden. Leasingfirmaet er derfor villig til at give et bedre tilbud ved finansiel leasing, da virksomheden der lejer kopimaskinen selv står for ejerskabet eller videresalg efter leasingperioden.

Prisen på kopimaskine leasing er i høj grad påvirket af kopimaskinens funktioner og kapacitet. Hvis man ønsker en kopimaskine med mange funktioner og en høj kapacitet, er kopimaskinen ligeledes dyrere.

Yderligere vil prisen også differentiere alt efter, hvilket mærke samt model du vælger. Der findes mange forskellige mærker af kopimaskiner, Canon kopimaskiner og Brother kopimaskiner er blot et lille udsnit af de mange kopimaskiner, der findes.

Disse omkostninger skal du være opmærksom på i en leasingaftale
Lejepris pr. måned Service (årligt grundbeløb) Klikpris farve Klikpris sort/hvid
Den pris du betaler om måneden for at lease kopimaskinen Hvert år skal du betale et beløb for service Prisen for at printe én side i farver Prisen for at printe én side i sort/hvid

 

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvilke muligheder er der for leasing af en kopimaskine?

Der findes som sagt to former for leasing af kopimaskiner, hvor den ene er finansiel leasing og den anden er operationel leasing.

Finansiel leasing: Denne form for leasing bevirker, at virksomheden skal købe eller videresælge kopimaskinen ved leasingaftalens ophør. Ved denne form for leasing af kopimaskiner ejer virksomheden kopimaskinen, og har derfor mere frihed og råderet over kopimaskinen.

Operationel leasing: I leasingperioden fungerer denne form for leasing på samme måde som finansiel leasing, hvor der betales et fast beløb hver måned. Ved denne form for leasing er virksomheden dog ikke forpligtet til at købe eller videresælge kopimaskinen, og virksomheden ejer ikke kopimaskinen. Denne form for leasing af kopimaskiner minder derfor meget om en lejeaftale. Typisk vil det dog være muligt at frikøbe kopimaskinen, hvis man som virksomhed ønsker dette.

Fordele ved leasing af kopimaskine

Især er det fordelagtigt for dig, at du ved en leasingaftale på en kopimaskine kan sprede omkostninger udover flere måneder. Derudover er det flere andre fordele ved at lease en kopimaskine:

  • Eksempelvis hvis du kun skal bruge kopimaskinen i en kortere periode til fx en messe, konference eller lignende.
  • Det er også en fordel at lease en kopimaskine, hvis du endnu ikke ved præcist, hvilke behov kopimaskinen skal dække, da du forholdvist nemt kan få en ny maskine.
  • Endelig er det muligt for dig, at skifte kopimaskinen ud, når virksomhedens behov ændrer sig eller ny teknologi udvikles.

Op til 80 % af danske virksomheder vælger at lease deres kopimaskiner. Det taler vist for sig selv. Og der er en god grund til dette. For mange virksomheder udgør en kopimaskine en tung udgiftspost. Du kan undgå den store kapitalbinding, det er at købe en kopimaskine, ved at få en langtidsleje og i stedet beholde likviditeten.

Eksempelvis kan du spørge dig selv, om du ville betale løn til dine medarbejdere tre år ud i fremtiden for arbejde, som de endnu ikke har udført.

Nej, vel?

Hvis du anser kopimaskinen for at være et arbejdsværktøj som forudsætter, at du kan udføre dit arbejde, hvorfor skulle du så betale forud for dette?

Skal du leje eller lease din kopimaskine?

Reelt set er der ikke forskel på, om du lejer eller leaser din kopimaskine. Begge tilfælde involverer en lejekontrakt, hvor du som kunde selv kan bestemme, hvorvidt du vil returnere kopimaskinen eller købe den til en på forhånd aftalt retsværdi ved kontraktens udløb.

Det eneste du skal være opmærksom på er, hvordan lejekontrakten er udarbejdet, og hvad du forpligter dig til, når du lejer en kopimaskine. Som regel er der inkluderet en serviceordning i din lejekontrakt på kopimaskine. Det vil sige, at leverandøren sørger for eventuelle reparationer på kopimaskinen.

Derudover inkluderer lejepris på en kopimaskine papir, blækpatroner, lasertoner, tromler, renseprodukter og lignende. Endvidere tilbyder leverandøren ofte en returordning for dine brugte blækpatroner og lasertonere, hvilket gør det ekstra nemt for dig. Endelig er der også ofte inkluderet levering, installering og nedtagning af kopimaskine efter lejeperioden.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved at lease en printer her.

Hvad skal en kopimaskine kunne?

Når man som virksomhed skal vælge kopimaskine, er der mange kriterier, der skal opfyldes, blandt andet skal kopimaskinen kunne udskrive med en bestemt hastighed, have en ordentlig kapacitet og meget mere. Det er derfor vigtigt, at før man indgår i en leasingaftale, sikrer sig, at kopimaskinen man ønsker at lease lever op til disse krav og kriterier.

Udskriftshastighed og kapacitet

Kopimaskinens udskriftshastighed er for mange virksomheder en vigtig faktor, når de vælger kopimaskine. Det er derfor vigtigt, at kopimaskinen udskriver hurtigt, især hvis man som virksomhed udskriver meget. På denne måde undgår man at stå i kø til kopimaskinen.

Kapaciteten er ligeledes en vigtig faktor for virksomheder der investerer i en kopimaskine. Årsagen til dette er, at en kopimaskine med lille kapacitet betyder hyppig opfyldning af papir og toner, hvilket kan være et problem midt i en udskrift.

A3 eller A4

Som virksomhed kan det være svært at vurdere, om der er brug for en kopimaskine eller printer, der kan printe i A3, eller om kopimaskinen kun skal kunne printe A4. Tvivlen opstår, idet virksomheder sjældent har brug for at printe i A3 til hverdag, men at behovet kan opstå af og til. Det kan derfor være en god ide at investere i en kopimaskine der kan printe A3, da en kopimaskine der udelukkende kan printe A4, ikke kan printe A3.

Som virksomhed kan man altså ende i en situation hvor der skal printes i A3, men hvor man kun ejer en kopimaskine der kan printe i A4-format, hvilket i dette tilfælde ville være et problem. Hvis denne situation opstår, skal man som virksomhed hurtigt ud og finde en leverandør, som ofte tager en høj pris for et A3-print.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut