Sammenlign priser på printer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 juli 2021

3D printer

En 3D printer er ideel for dig, hvis du i din virksomhed arbejder med design og arkitektur, da det er nemt at lave prototyper og modeller. Med en prototype i 3D kan du bedre vurdere, hvorvidt du skal sætte objektet i produktion eller ej.

Du kan indhente flere tilbud, ved at udfylde formularen her på siden. Vores samarbejdspartnere vil efterfølgende udarbejde tilbud til dig baseret på din henvendelse, så du kan sammenligne pris, kvalitet og vilkår og dermed finde frem til den bedste aftale.

Hvilke typer af printere findes der?

Der findes mange forskellige typer af printere. Hvilken type du skal vælge til din virksomhed, kommer helt an på behov og krav til funktioner.

  • Sort/hvid printer: Hvis du primært skal udskrive tekstdokumenter eller sort/hvid regneark. Du kan vælge en blæk eller laserprinter. Laserprinteren giver den bedste kvalitet, men den er også dyrere end blækprinteren. På lang sigt er det dog billigst, at udskrive med laser.
  • Farveprinter: Hvis du udskriver dokumenter eller fotos i farver. Du kan også her vælge imellem laser eller blæk, hvor laser giver det bedste resultat.
  • A3 printer: Hvis du printer plakater, skilte eller andet grafisk materiale. En A3 printer, printer i et format, der er større end det almindelige A4-format.
  • 3D printer: Hvis du arbejder med design, arkitektur eller lignende og skal lave prototyper, modeller eller lignende inden opstart af en produktion.

Inden anskaffelse af en 3D printer skal du altså først og fremmest overveje, hvilke behov printeren skal dække i virksomheden.

Hvad er en 3D printer?

En 3D printer benytter den helt specielle 3D teknologi. Med andre typer af traditionelle printere, der udskriver man dokumenter på papir i 2D format, hvilket betyder at man går glip af en masse detaljer.

Det helt specielle ved 3D printere er, at du får et mere fyldestgørende og detaljeret resultat. Dette er især velegnet, hvis du i din virksomhed beskæftiger dig med design, arkitektur eller anden  produktudvikling, hvor du har brug for at skabe prototyper, reservedele eller lignende inden en produktion igangsættes.

Fordele ved en 3D printer

3D printning er en additiv metode, hvilket betyder, at der opbygges et objekt lag for lag. Derfor er 3D print en revolutionerende måde at arbejde på, da dette ikke har været muligt førhen med andre printere.

Da der med 3D print tilføres materiale i stedet for at skære materiale fra, så vil dette føre til mindre spild. 3D print er derfor en miljøvenlig metode og giver samtidig økonomiske besparelser, da der ikke spildes materiale i samme omfang.

Oftest benytter 3D printeren plast, men det er også muligt at bruge andre materialer som gips, metal og cement.

Først lægger maskinen et lag materiale, så tørrer materialet, hvorefter 3D printeren lægger et nyt lag på. Denne process fortsætter indtil objektet er færdigt.

De fleste 3D printere benytter materialer baseret på akryl, der hærdes ved UV. Dette kan forårsage mindre lugtgener. Du bør derfor tage det med i dine overvejelser om, hvor det er bedst at placere 3D printeren, så det giver færrest gener for dine medarbejdere.

Hvad koster en 3D printer?

Tidligere var 3D printere kun forbeholdt de få, da printerne var dyre, langsomme og komplicerede at betjene. Der er dog sket en kæmpe udvikling de seneste år.

Idag er 3D printere blevet billigere, hurtigere og mere brugervenlige, hvilket gør at de henvender sig til en langt bredere målgruppe.

Prisen for en 3D printer er afhængig af mærke og kvalitet. Så du skal finde ud af, hvilket behov en 3D printer skal dække i din virksomhed, således at du hverken vælger en alt for simpel eller en alt for avanceret maskine.

Læs mere: Leasing af printer

Sådan får du en god aftale på en 3D printer

Hvis du står og skal til at anskaffe en 3D printer for første gang eller bare skal have udskiftet en gammel 3D printer, så kan vi her fra Ekspertvalg.dk vejlede dig.

Du kan nemt, gratis og helt uforpligtende indhente op til fire gode tilbud på en 3D printer. Du udfylder kontaktformularen her på siden med informationer om dine behov og krav. En af vores medarbejdere vil så tage kontakt til dig, så I sammen kan få helt styr på, hvilken løsning der vil være bedst for dig og din virksomhed.

Efterfølgende vil vi få nogle af vores mest relevante samarbejdspartnere til, at udarbejde tilbud til dig baseret på din henvendelse og samtalen med vores medarbejder. Dette gør det nemt for dig, at sammenligne pris og kvalitet, så du kan finde frem til den bedste aftale, når du skal anskaffe en 3D printer.