Sammenlign priser på printer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 juli 2021

Storformatprinter

Mange virksomheder har brug for, at kunne printe plakater og andet flot salgsmateriale i det store A3-format. Til denne opgave er det nødvendigt med en storformatprinter, også normalt kaldet en A3-printer.

Hvis du udfylder kontaktformularen her på siden, så kan du indhente op til fire gode tilbud på en storformatprinter. Du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere, så I sammen kan klarlægge dine specifikke behov. Vores samarbejdspartnere vil så udarbejde tilbud til dig baseret på dine behov, således at du finder frem til den bedste storformatprinter.

Hvad er en storformatprinter?

En storformatprinter er en printer, der kan håndtere større formater end det almindelig A4-format. En printer til større formater vil typisk være en printer, der kan klare at udskrive i formatet A3.

A3-formatet måler 297 gange 420 millimeter, hvilket betyder at et A3-papir er dobbelt så stort som et ark A4.

Overvejelser inden anskaffelse af en storformatprinter?

Du skal gøre dig nogle overvejelser inden du anskaffer dig en storformatprinter. Hvis du ved, hvilke behov printeren skal dække, så minimerer du risikoen for fejlkøb.

Nogle af de overvejelser du skal gøre dig, er i forhold til printerens kvalitet. De fleste A3-printere kan udskrive i farver, da netop denne type printer ofte bruges til plakater og andet salgsmateriale, der skal være visuelt flot og sendes ud til kunder og samarbejdspartnere.

Hvis flere medarbejdere skal kunne bruge A3-printeren, så skal hastigheden passe til tempoet i virksomheden. I det hele taget er det vigtigt, at printeren kan klare de opgaver, den skal bruges til i virksomheden. Heldigvis kan de fleste A3-printere godt klare at udskrive meget hver eneste dag, da de er beregnet til erhvervsmæssigt brug.

Du skal også tænke over størrelsen på printeren. De fleste A3-printere er selvfølgelig lidt større end en A4-printer, da formatet er større. Du skal derfor finde ud af, hvor printeren kan placeres i virksomheden. Det skal helst være et nogenlunde centralt sted, således at alle medarbejdere kan komme til printeren uden problemer.

Hvis printeren skal udskrive store mængder hver dag, så skal du også sørge for at kapaciteten for papirbakken er høj nok. Det kan skabe frustrationer, hvis medarbejderne skal fylde nyt papir i bakken alt for ofte.

Du skal finde ud af, hvorvidt du har behov for ekstra funktioner som indbygget scanner, kopimaskine eller andet. Det kan være brugbart at have en indbygget scanner i en A3-printer, da du så kan scanne et billede ind og efterfølgende printe det ud i et større format.

Du skal desuden overveje, hvor printeren skal kunne bruges af flere medarbejdere. Skal mange brugere have adgang til printeren, så skal den tilkobles til netværket i virksomheden. Dette kan gøres nemt, hvis printeren er trådløs og kan tilsluttes via Wifi.

Læs mere: Printer til erhverv

Fordele ved en storformatprinter

Den største fordel ved en A3-printer er, at den kan bruges til at udskrive større papirark end en A4-printer. Dette er gavnligt, hvis du eksempelvis skal printe plakater eller andet salgsmateriale. Almindelige A4-printere kan som regel ikke printe A3-format, men langt de fleste A3-printere kan printe i A4-format.

Udskriftskvaliteten er desuden som regel ret høj hos A3-printere, da de jo netop skal bruges til at udskrive salgsmaterialer, der altid skal visuelt i orden.

Hvad koster en storformatprinter?

En printer, der både kan printe i det helt almindelige A4-format samt det større format A3 er dyrere at anskaffe end en almindelig printer. Der er dog en del andre faktorer, der påvirker prisen hvilket du skal være opmærksom på, når du skal anskaffe en A3-printer til din virksomhed.

Hvis printeren er avanceret og har en del funktioner indbygget, så koster printeren mere end en simpel printer. Du skal derfor sørge for, at finde ud af, hvilke opgaver printeren skal bruges til inden du køber.

Er du i tvivl om, hvilken printer din virksomhed har brug for, så kan du vælge at leje eller lease en A3-printer. Fordelen er, at du har mulighed for at udskifte printeren, hvis den alligevel ikke helt dækker behovet i virksomheden.

Læs mere: Leasing af printer

Du skal desuden være opmærksom på, hvilke omkostninger der vil være i forbindelse med udskiftning af blækpatroner eller tonere, da det hurtigt kan blive dyrt, hvis patroner eller tonere ikke rækker til mange print.

Hvis du er blevet interesseret i at anskaffe en storformatprinter, så kan du indhente tilbud ved at udfylde kontaktformularen her på siden. Efterfølgende vil du modtage op til fire tilbud på storformatprintere, der passer til din virksomheds behov.

Ved eventuelle spørgsmål til dette, så er du altid velkommen til at ringe til os eller sende en mail info@ekspertvalg.dk