Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 16. juli 2021

Kender du din online målgruppe?

Det er afgørende for virksomheders succes, at kende til deres målgruppe. Kender man ikke sin målgruppe, kan det være underordnet, hvor godt marketings budget man har til rådighed og ligeledes hvor fantastisk produkt man kan levere.

Et produkts værdi afhænger i bund og grund af, hvad kunden har behov for. Det samme gælder ligeledes for markedsføring. At vide hvor din målgruppe er aktive og hvornår de er åbne for nye muligheder, afgøre om dit marketings budget giver afkast eller blot ryger ud af vinduet.

Vi har derfor valgt at gøre det lettere for dig, at få et overblik over din online målgruppe. Ønsker du at vide, hvilken målgruppe der handler mest online eller hvilke medier de bruger? Så kig med i infografikken herunder, lige efter et kort resume af resultaterne.

Hovedtal

Der har været en pæn udvikling i online handel de sidste par år, men hvem køber hvad og hvor meget? I rapporten fra Danmarks statistik ses at 79% af aldersgruppen 20-39 år, har handlet online indefor de sidste 3 måneder, hvilket ligger dem i føresædet. Dette er stærkt efterfuldt aldersgruppen 16-19 år, hvor hele 77% af aldersgruppen har handlet online indenfor de sidste 3 måneder.

Vil man have et geografisk overblik, ses at Region Hovedstaden er dem der køber mest på nettet. Hele 76% af befolkningen i dette område har handlet online indenfor de sidste 3 måneder.

Indkomstmæssigt ligger de fleste online køb hos forbrugere, med en indkomst på +300.000 kr. I bunden ligger forbrugere med en indkomst på 100.000 til 199.999 kr. Dette stemmer forholdvis overens med, hvilke aldersgrupper der handler mest online.

Hvor kan du finde forbrugerne? Der ses at de unge teenagere i høj grad er aktive på de sociale medier, og mange af dem. Størstedelen af de unge mellem 15-18 år bruger minimum tre sociale medier og hovedparten af disse bruger Facebook, Snapchat og Instagram som det fortrukne sociale medie. I det voksne segment ses at størstedelen er aktive på under 2 sociale medier, heraf Facebook og LinkedIn som de fortrukne medier.

Vil du gerne dele grafen, kan du blot kopiere denne kode

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?