Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 16. juli 2021

Hvad kan virksomheder bruge et rekrutteringsbureau til?

Info om rekrutteringsbureauer

Det kan være en rigtig god idé at få hjælp af et rekrutteringsbureau, hvis du står og skal ansætte en eller flere nye medarbejdere. Med et rekrutteringsbureau slipper du nemlig helt selv for besværet med at læse hundredvis af jobansøgninger og CV’er i forbindelse med rekruttering, og du skal derfor ikke være med til nær så mange jobsamtaler, som dit rekrutteringsbureau egentlig gennemgår.

Når dit rekrutteringsbureau har fundet en gruppe relevante kandidater til dig, kommer du ind over ansættelsesprocessen og tager den endelige beslutning om, hvem der skal ansættes – her overlader rekrutteringsbureauet det endelige ord til dig som den nye medarbejders overordnede.

Rekruttering er ofte en lang og kedelig proces for virksomheder, som kræver store mængder af ressourcer. Derudover er det ofte svært at udvælge den rette kandidat til netop den jobfunktion, som du tilbyder.

Det er derfor utrolig vigtigt, at en ansættelsesproces går så godt som muligt. På Ekspertvalg.dk samarbejder vi med forskellige rekrutteringsbureauer, som sikrer, at rekuteringsprocessen af nye ansatte er effektiv og korrekt. Dette betyder, at du slipper for at gennemgå flere hundrede ansøgere. Med et rekrutteringsbureau er der derudover mulighed for at få stillet vikarer til rådighed i de perioder, hvor dette skulle være nødvendigt.

Hvad er et rekrutteringsbureau?

Et rekrutteringsbureau arbejder ofte kun som et rekrutteringsbureau, men deres rekrutteringsopgaver kan også sagtens kombineres med vikarvirksomhed. Mange rekrutteringsbureauer tilbyder også andre former for HR-løsninger, kompetenceudvikling, samt træning i økonomi, Lean, HR og lignende. Mange rekrutteringsbureauer fungerer også som konsulenter, som kan tage ud af huset og hjælpe en virksomhed, hvis denne befinder sig i en eller anden form for krise. Det kan for eksempel være virksomhedskulturen, der er blevet ubehagelig, eller at en ny leder skal køres i stilling.

Flere og flere virksomheder gør brug af et rekrutteringsbureaus ydelser, når de skal have ansat nye medarbejdere. Især hvis de skal have ansat et større antal medarbejdere på én gang, fordi virksomheden enten starter en helt ny afdeling eller en helt ny gren af virksomheden. Her kan et rekrutteringsbureau næsten skabe en hel afdeling eller virksomhed fra bunden, hvor de både hyrer ledere, menige medarbejdere, sekretærer, samt HR- og økonomifolk. Et rekrutteringsbureau kan sågar stå for at hyre jeres kantine- eller rengøringspersonale, så rekrutteringsbureauet dækker alle dele af virksomheden.

Fordele ved at samarbejde med et rekrutteringsbureau

Der er rigtig mange fordele ved at overlade sin rekrutteringsproces til et rekrutteringsbureau: For det første slipper du for selv at smide alt hvad du har i hænderne, for i stedet at tage dig af en rekrutteringsproces. Ved at hyre et rekrutteringsbureau udnytter man også rekrutteringsbureauets kernekompetencer, mens din virksomheds kernekompetencer måske intet har med rekruttering at gøre.

For det andet kan du nemt og hurtigt få ansat flere medarbejdere på én gang, uden at skulle ud i en bøvlet proces med forskellige jobopslag, jobansøgninger og jobsamtaler – dette kan et rekrutteringsbureau sagtens jonglere med.

For det tredje kan I få hjælp til at foretage en international rekruttering gennem et rekrutteringsbureau, som ofte har flere internationale kontakter end I selv.

For det fjerde kan du vælge at få rekruttering med interim dækning gennem et rekrutteringsbureau. Det vil sige, at du får en vikar ud i virksomheden, som klarer det daglige arbejde, mens rekrutteringsbureauet leder efter den helt rette person til stillingen.

Rekruttering med eller uden interim dækning?

Mange rekrutteringsbureauer tilbyder forskellige former for rekruttering, og mange rekrutteringsbureauer tilbyder både rekruttering med eller uden interim dækning. Der er stor forskel på disse rekrutteringsmetoder:

Rekruttering med interim dækning

Hvis du vælger at benytte dig af dit rekrutteringsbureaus tilbud om rekruttering med interim dækning, hjælper dit rekrutteringsbureau dig rigtig godt videre. Denne løsning er især god, hvis den stilling du skal have besat, gerne skal udfyldes med det samme. Her sørger rekrutteringsbureauer nemlig for at skaffe en vikar efter 2-4 dage, som kan udfylde stillingen midlertidigt, mens dit rekrutteringsbureau leder efter en mere permanent kandidat.

Du får altså din stilling besat med det samme, og I skal ikke selv lave lappeløsninger i virksomheden, for at prøve at klare denne stillings arbejdsopgaver oven i jeres egne. På denne måde kommer virksomheden heller ikke til at halte, og I kan formodentlig opretholde jeres indtjening og effektivitet i perioden, hvor jeres rekrutteringsbureau leder efter en medarbejder til jer.

Rekruttering uden interim dækning

Du kan også vælge at tage imod rekrutteringsbureauets tilbud om rekruttering uden interim dækning. Her leder dit rekrutteringsbureau udelukkende efter den bedste kandidat til din stilling, mens I selv udfylder stillingen midlertidigt i virksomheden. Dette er især en fordel, hvis det drejer sig om en nyoprettet stilling, eller den nuværende ansatte fortsætter, indtil rekrutteringsbureauet har fundet dennes afløser. Her går der som regel 4-8 uger, før rekrutteringsbureauet har fundet den helt perfekte kandidat – altså fra ordren afgives til dit rekrutteringsbureau og til den nye medarbejder har underskrevet kontrakten.

Et rekrutteringsbureau kan hjælpe med international rekruttering

Det kan sagtens være, at jeres virksomhed vil gøre brug af international rekruttering, og måske er det endda selve målet med at hyre et rekrutteringsbureau. Mange rekrutteringsbureauer har nemlig kontakter i udlandet, som du ikke selv har, og det kan derfor være svært selv at hyre nogen internationalt.

Et rekrutteringsbureau har stor erfaring i at foretage internationale rekrutteringer, og rekrutteringsbureauet søger selvfølgelig kun i de lande, som du selv har udpeget og godkendt. Hvis du for eksempel søger en spansktalende medarbejder, søger dit rekrutteringsbureau i lande som Spanien og Mexico, og hvis du søger en fransktalende, søger rekrutteringsbureauet i Frankrig, Canada og Belgien. Men det er som sagt helt op til jer.

Få den helt rigtige medarbejder gennem et rekrutteringsbureau

Rekrutteringsbureauer har som regel en længere række af procedurer, som de gennemgår med de enkelte jobkandidater. På denne måde tester dit rekrutteringsbureau dine potentielle medarbejdere på flere niveauer; både det faglige, sociale og personlige. Det enkelte rekrutteringsbureau har selvfølgelig nogle mere specifikke tilgange, men nogle af de ting rekrutteringsbureauer gennemgår, kan inkludere:

  • Profilanalyser
  • Fagrelevante færdighedstests
  • Uddybende personlige interviews
  • Kontrol af straffeattester
  • Tjek af referencer fra tidligere virksomheder

Hvordan finder et rekrutteringsbureau deres kandidater?

De fleste rekrutteringsbureauer har et stort kartotek over mulige kandidater, som de enten har arbejdet med før, eller som har oprettet sig i deres system i jagten på et job. Hvis dit rekrutteringsbureau mod forventning ikke har en kandidat til deres rådighed, opretter rekrutteringsbureauet annoncer for din stilling forskellige steder.

Noget af det vigtigste rekrutteringsbureauerne gør, er at oprette stillingsopslag på diverse online jobportaler. Derudover lægger de dit jobopslag op på rekrutteringsbureauets egen hjemmeside, og hvis du ønsker det, kan rekrutteringsbureauet også indføre annoncer i forskellige trykte medier. Med et så omfattende forarbejde, er dit rekrutteringsbureau helt sikre på at finde den rette kandidat, der netop passer til din ubesatte stilling.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?