Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

Få flådestyring med Android og iPhone

Flådestyring foregår ved hjælp af GPS sporing, sådan at man hele tiden kan se, hvor samtlige fartøjer i ens erhvervsflåde befinder sig. GPS sporingen af fartøjerne foregår ved, at man installerer en lille GPS trackeri hvert enkelt fartøj, som sender sine data om bilens kørsel til det virtuelle flådestyringssystem. Flådestyringssystemet er det system du tilgår, når du vil holde øje med flådestyringen af dine fartøjer, og det kan du logge ind på, på både computere, tablets og smartphones.

Flådestyring med smartphones

Den mest fleksible måde at tilgå sin flådestyring på, er ved hjælp af din smartphone. Med din smartphone, om det så er Android eller iPhone, vil du altid have din flådestyringsdata nær ved hånden, og du kan tilgå dataen alle steder fra. Denne form for flådestyring giver dig et godt og konstant overblik, og gør, at du på farten nemt kan finde ud af, hvilket fartøj der er tættest på dig, og hvilket rute der er smartest fra.

Hvis du for eksempel arbejder som håndværker, og har en del kolleger ude på forskellige jobs, og du gerne selv vil have et lift hjem, kan du tjekke hvem der er tættest på dig. Så kan du ringe enten til håndværkeren eller til GPS trackeren selv, som har sit eget SIM-kort, og bede om at blive samlet op på vejen.

Hvis der er en medarbejder der ringer til dig, fordi vedkommendes GPS er gået i stykker, eller fordi der er sket noget uforudset, og beder om vejdirektioner, kan du nemt finde ud af hvor vedkommende befinder sig. Når først du ved hvor vedkommende er, kan du nemt guide vedkommende videre ved hjælp af din flådestyring på Android eller iPhone. Medarbejderne kan endda selv tilgå flådestyringssystemet, hvis de har det installeret på deres smartphone, og de har et login.

Hvad indebærer flådestyring med Android og iPhone?

Ved hjælp af flådestyring på din iPhone eller Android har du hele tiden mobil adgang til din flådestyringsdata. Ved hjælp af smartphonen, kan du tjekke op på det enkelte fartøj i flåden, og hurtigt se dets lokalitet på et kort, eller se en liste over køretider, arbejdstider og stop-tider.

Du får også mulighed for at følge hele flåden ved hjælp af kortet, hvorefter du kan gå ind på hvert enkelt fartøj, og tjekke dets data på din smartphone. Du kan desuden sætte afgrænsninger på kortet, således at du bliver alarmeret, hvis fartøjet bevæger sig udenfor jeres distrikt, og du kan derefter kontakte føreren via GPS trackeren.

Alt efter hvilken leverandør af flådestyring og GPS tracking du bruger, kan du tilgå din data enten gennem en app eller gennem et normalt browservindue. Fælles for mulighederne er dog, at du skal være logget ind for at tilgå alle dine oplysninger - Dette sikrer naturligvis også, at ingen andre kan få adgang til dine data, hvis du ikke ønsker det.

Ved hjælp af flådestyring på Android og iPhone kan du altså tage din elektroniske kørebog og dine opgaver med dig overalt, og hele tiden have overblik over din egen og dine kollegers kørsel.