Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

GPS tracker

Info om GPS trackere

Typisk bruger virksomheder en GPS Tracker til at spore virksomhedens biler, maskiner og udstyr. På denne måde er virksomheden bedre sikret mod tyveri både i og uden for virksomheden. Brugen af GPS trackere er de seneste år steget markant, hvilket tyder på et øget antal af tyveri af biler og maskiner. Dog er en anden årsag til stigningen også, at langt flere maskiner og biler bliver fundet efter tyveri, når de har en GPS tracker installeret.

Ønsker at få et tilbud på GPS trackere til din virksomhed? Udfyld kontaktformularen i højre side. Det tager kun 1 minut og er helt gratis og uforpligtende.

Du kan læse meget mere om tracking af biler og maskiner på vores side hovedside om flådestyring.

Hvad er en GPS tracker?

En GPS tracker anvender et Global Positioning System til at spore genstande eller mennesker ved hjælp af GPS sporing. Selve GPS trackeren er en lille sort eller grå boks, som man installerer i sin lastbil, bus, bil, motorcykel, scooter, knallert, havetraktor, ATV eller andet køretøj, som du gerne vil kunne spore via satellit. Selve GPS trackeren fastmonteres i eller på køretøjet, hvorefter de medfølgende eksterne antenner placeres, hvor du selv finder bedst.

GPS trackeren kører som udgangspunkt på køretøjets eget batteri eller via cigarettænderen, men ofte følger der et indbygget backup batteri med, i tilfælde af bilbatteriet løber tør. Som udgangspunkt skal der sidde et SIM-kort i GPS trackeren, så du har mulighed for at kontakte den og selv blive kontaktet af GPS trackeren. Din GPS tracker bruger også SIM-kortet til lokalisering på kort med videre.

flådestyring

Funktioner med en GPS tracker

 • Du kan indstille din GPS tracker til at sende dig en SMS hvert tiende minut.
 • Du kan gøre din GPS tracker lydløs over SIM-kortet, så du kan aflytte enheden.
 • Du kan indstille din GPS tracker til at sende en SMS, hvis dit køretøj forlader et bestemt område.
 • Du kan indstille din GPS tracker til at sende en SMS ved bevægelse.
 • Du kan indstille din GPS tracker til at sende en SMS, hvis GPS trackeren rystes.
 • Du kan indstille din GPS tracker til at sende en SMS, hvis køretøjet kører for stærkt.
 • Med en GPS tracker får du en SOS-knap, der ved berøring sender en SMS med længde- og breddegrader.

Med din GPS tracker medfølger en alarm der giver dig besked, når batteriet frakobles eller løber tør

Man kan også få en GPS tracker med tovejskommunikation, således at du kan bruge den som en beskeden telefon. Du har for eksempel mulighed for at ringe til din GPS tracker, og du kan føre en samtale med føreren af køretøjet via din GPS tracker. Du kan også indkode flere telefonnumre i din GPS tracker, som du kan komme i kontakt med ved et tryk på en knap på GPS trackereren.

GPS tracker til privat

Hvis du får en GPS tracker til privat, kan du altid se, hvor dit køretøj befinder sig i øjeblikket. Du kan også ved hjælp af din GPS tracker tjekke, hvor langt der køres i bilen og hvor hurtigt, hvis du har lånt den ud til nogen. Du kan også bruge GPS tracking som tyverisikring, hvor du kan spore bilen, hvis den bliver sjålent. Mange typer af GPS trackere kan også sende dig en SMS, hvis bilen pludselig bevæger sig væk. Du kan komme i gang allerede i dag, ved at finde salg af bil privat her.

GPS tracker til erhverv

Mange virksomheder benytter GPS trackere til at overvåge deres erhvervsflåde af biler og varevogne, dels for at sikre at køretøjerne ikke stjæles, men også for at indhente oplysninger om, hvor fartøjerne er.

Med en GPS tracker til erhverv, kan du holde øje med, hvor længe en bil har været hos en kunde, hvor bilen har været i løbet af dagen og hvor længe den har befundet sig forskellige steder. Du kan også spore hvornår bilen bruges, og dermed opdage det, hvis dine medarbejdere bruger bilerne privat i weekenden.

Din GPS tracker skal være forsikringsgodkendt

De fleste forsikringsselskaber forlanger i dag, at man installerer en godkendt GPS tracker i sin bil – Især hvis det er en bil af en vis værdi. Mange forsikringsselskaber vil simpelthen ikke forsikre din bil, hvis ikke du har en forsikringsgodkendt GPS tracker installeret, så bilen altid kan spores. Det er dog vigtigt at vide, at den godkendte GPS tracker ikke forhindrer tyverier, men blot giver dig besked med det samme, hvis bilen bevæger sig, hvor den ikke burde.

GPS tracker til flådestyring

Din GPS tracker er ikke nødvendigvis en del af flådestyring, men den kan bruges til det. Ofte kan din GPS tracker kobles til et flådestyringssystem, et online software system, som giver dig mulighed for at se og sammenligne dine bevægelsers historik.

Fordele ved flådestyring med en GPS tracker

 • Med en GPS tracker får du altid et overblik over dine køretøjers lokalitet, om de kører eller holder stille.
 • Med en GPS tracker kan du se hvor hurtigt dine biler i flåden kører.
 • Med en GPS tracker bliver du automatisk informeret om hvorvidt dine køretøjer ankommer til aftalerne.
 • Med en GPS tracker kan du se hvorvidt dine fartøjer er på de adresser, som de skal være på.
 • Med en GPS tracker kan du hurtigt finde ud af, hvilken bil der er tættest på en given adresse.
 • Med en GPS tracker kan du holde styr på, om medarbejderne kører i dine biler uden for arbejdstiden.
 • Med en GPS tracker kan du altid se en komplet historik for, hvor bilen har været.
 • Med en GPS tracker kan du dokumentere ankomst- og sluttider hos kunderne.
 • Med en GPS tracker kan du programmere hvert enkelt fartøj individuelt efter ønske og behov

Hvem har brug for GPS trackere?

Der er rigtig mange typer af virksomheder, som har brug for GPS trackere. Det gælder især servicevirksomheder som håndværkere, biludlejere, hjemmeplejen, taxaselskaber og virksomheder med mange kørende konsulenter. Lige meget hvilken type erhvervsflåde du arbejder med, kan du drage nytte af flådestyring ved hjælp af GPS trackere.

Spar penge med en GPS tracker

Ifølge en undersøgelse Dansk Byggeri og fagforbundet 3F forestod i 2011, kan sporing via GPS trackere på kort sigt forbedre en håndværkervirksomheds bundlinje med op til 25 %. Dette skyldes den bedre udnyttelse af virksomhedens ressourcer, og at misbruget af firmabilerne mindskes. Så selvom købet af en ny GPS tracker umiddelbart er en udgift for virksomheden, kan I altså nemt tjene pengene ind igen.

Få et godt tilbud på en GPS tracker

Hvis du godt kunne tænke dig et rigtig godt tilbud på en GPS tracker, må du meget gerne kontakte os her på siden. Hvis du udfylder kontaktformularen oppe til højre, vil vi hurtigst muligt kontakte dig for at få flere informationer om dine krav og behov til en GPS tracker. Derefter sender vi din forespørgsel videre til op mod fire samarbejdspartnere, der hver især vil kontakte dig med deres bedste tilbud på GPS trackere.

Herfra er det op til dig selv, hvorvidt du ønsker at tage imod et af tilbuddene eller ej.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?