Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

Flådestyring

Info om flådestyring

Hvad er flådestyring?

Flådestyring betyder kort og godt, at der er tale om styring af en flåde. De fleste mennesker forbinder ordet “flåde” med skibe og havne, men i dette tilfælde er der tale om en flåde af køretøjer såsom biler, varevogne, lastbiler, motorcykler eller jernbanevogne. Et stigende antal danske virksomheder anvender flådestyringssystemer for at danne sig et bredt overblik over deres maskiner i løbet af arbejdsdagen.

Helt specifikt handler flådestyring om, at man ved hjælp af avanceret computerteknologi installeret i for eksempel en bil, et skib eller en lastbil, samt ved hjælp af satellittjenester og GPS tracking, kan spore hele sin flåde af maskiner. Ved hjælp af denne flådestyring kan man foruden at spore flåden på alle tidspunkter af døgnet, og danne sig et overblik over de forskellige fartøjers positioner.

Teknologien er under konstant udvikling, hvilket betyder, at flådestyringssystemerne løbende bliver bedre og mere detaljerede. Har du mere end ét køretøj i din virksomhed, kan flådestyring være en god løsning.

Hos Ekspertvalg.dk samarbejder vi med nogle af Danmarks førende eksperter i flådestyring. Udfyld formularen øverst på siden og modtag skræddersyede tilbud på flådestyring til din virksomhed – det tager kun 2 minutter.

Hvad kan man bruge flådestyring til?

Udover blot at vise flådens geografiske placering, kan man med flådestyring meget mere. Ved erhvervelsen af flådestyring bliver der installeret et flådestyringssystem i køretøjerne, hvormed de ligeledes kan aflæse ting som hastighed, antal start og stop, samt benzinforbrug. Dette betyder, at man ved hjælp af flådestyring og GPS sporing kan danne sig et samlet overblik over hvordan chaufførerne kører, og deraf vurdere, hvem der skal nedsætte deres forbrug og køre pænere, hvilket kan udgøre en langsigtet økonomisk fordel for virksomheden.

Flådestyring medfører muligheden for, at man kan holde øje med om ens chauffører og andre ansatte kører en omvej, når de er på arbejde. Sammenholdt med de tidligere nævnte features som flådestyringen tilbyder, har virksomheden altså en unik mulighed for at kontrollere og regulere deres ansattes færdsel og derigennem minimere antallet af spildte kilometer og brændstof.

Ved at installere flådestyring, kan du skabe dig et visuelt overblik over hvor flådens køretøjer befinder sig, samt detaljerne på hvem der kører bilen. Dette kan være yderst nyttigt, hvis man skal bruge et køretøj på en bestemt adresse, og derfor har brug for at vide, hvilken bil der er tættest på adressen.

Det er de færreste medarbejdere der holder øje med om bilen skal til service, hvorfor et flådestyringssystem der varetager denne opgave kan være nyttigt. På denne måde kan du ved hjælp af flådestyring nemt holde styr på, hvornår hvert enkelt køretøj skal på værksted. Dette nedsætter det administrative arbejde, hvormed du kan spare både tid og penge ved installationen af et flådestyringssystem.

Hvis din flåde er leaset gennem et leasingselskab, kan flådestyring være behjælpeligt, når man skal genforhandle leasingkontrakten. Et godt flådestyringssystem er nemlig i stand til at forecaste hvor meget kørsel flåden kommer til at køre, baseret på data fra tidligere kørsel. Dette gør det muligt at forhandle den mest optimale leasingkontrakt, og måske endda skære ned i budgettet til leasing.

Når man investerer i flådestyring og et GPS tracking system, er der ofte tale om en langsigtet investering. Investeringen i flådestyring vil dog relativt hurtigt tjene sig ind i form af store besparelser, når flådestyringssystemet er implementeret og anvendt til at regulere flådens brug. Flådestyring skaber endvidere mere tid til at fokusere på virksomhedens kerneydelser, forbedre kundeservicen, og opnå et bedre indblik i hvorledes flåden egentlig bliver brugt, og dermed hvad der skal budgetteres med. Anskaffelsen af flådestyring vil optimalt set kunne hjælpe med at skabe et bedre resultat på bundlinjen og opnå besparelser på hele flåden.

flådestyring biler og lastbiler

Hvordan fungerer flådestyring med GPS?

GPS er et satellitbaseret radio-navigationssystem, som blev udviklet af det amerikanske forsvarsministerium. Ved flådestyring installeres en GPS tracker i alle køretøjer i flåden, hvilket gør det muligt at bestemme deres position og hastighed takket være GPS-satellitter, som kan bruges døgnet rundt og hvor som helst i verden. Ved hjælp af flådestyring med GPS sporing af køretøjer, kan en virksomhed opnå en forbedret kommunikationskanal, der forbinder flåden til kontoret og leverer detaljerede sporingsdata. Data modtaget fra flådestyring med GPS præsenteres overskueligt online, så man hurtigt og nemt kan se hvor køretøjerne befinder sig, nemmere administrere arbejdsfordelingen via eksempelvis Bluetooth og forbedre brændstofeffektiviteten ved at analysere chaufførens kørestil.

Flådestyring med GPS har været dagligdag i transportbranchen gennem mange år. Indledningsvis oplevede flådestyringssystemet en del modstand mod denne form for “overvågning”, hvilket dog for længst er overvundet. I en tid hvor mange brancher søger mod nye effektiviseringer for at kunne klare sig i den internationale konkurrence og for at overleve finanskrisen mv., er det en nødvendighed, at kunne reagere hurtigt på ændrede forudsætninger eller leveringsforespørgelser.

Flådestyring med GPS gør det muligt for virksomheden hele tiden at vide, hvor hvert enkelt køretøj befinder sig, hvilket betyder, at de kan sende den nærmeste bil til en given opgave, men det betyder også, at de kan reagere hurtigt, hvis en bil skulle komme på afveje.

Håndværkerbranchen har efterhånden også fået øjnene op for flådestyring med GPS og mange indfører derfor flådestyring i flere af deres biler. Med flådestyring i bilerne, kan virksomheden nedsætte spildtid, og sikre sig, at bilerne ikke misbruges til ekstra arbejde uden for arbejdstiden.

Hvad er fordelene ved flådestyring?

Der følger rigtig mange fordele med, når man vælger at få flådestyring via et flådestyringssystem i sin virksomhed. Den følgende liste beskriver nogle af de mest indlysende fordele, men listen er under ingen omstændigheder fyldestgørende.

1. Hold styr på jeres aftaler med flådestyring

Ved hjælp af flådestyring kan du nemt og hurtigt følge med i, hvorvidt dine medarbejdere ankommer til deres aftaler som aftalt. Du kan også se om de overhovedet når frem, og hvor bilen i det hele taget befinder sig i løbet af dagen.

Denne funktion er især praktisk, idet du nemt kan lokalisere dine forskellige medarbejdere, hvis kunderne begynder at ringe ind for at spørge, hvor håndværkeren bliver af. Derudover kan du ringe direkte til den GPS tracker der sidder i bilen, da en sådan er nødvendig for at flådestyringen kan fungere. Du kan også hurtigt komme eventuelle syge eller nødstedte medarbejdere til hjælp, og i stedet sende en anden medarbejder ud til den givne kunde.

2. Hold styr på din flådes placering med flådestyring

Noget at det mest indlysende ved flådestyring er, at man hele tiden kan holde øje med, hvor samtlige køretøjer befinder sig. Det betyder ikke noget for flådestyringen om bilerne holder stille eller kører 130 km/t på motorvejen, du kan nemt følge din flåde, uanset hvor den er. Ved hjælp af flådestyringen kan du også tjekke hvor dine medarbejdere befinder sig, og om de er, hvor de bør være. I forlængelse af lokaliseringen af dine køretøjer, kan du også nemt tjekke, hvilket fartøj der er tættest på en given adresse. Dette er især praktisk for taxaselskaber, når kunderne ringer ind og beder om en vogn. Her kan en administrator nemt tjekke hvor samtlige taxaer befinder sig, hvilke der er ledige, og hvilke der er klar til en ny kunde. Herefter kan de ved hjælp af flådestyringen bestemme hvilken bil der skal køre ud til kunden, så denne skal vente så kort tid som muligt.

Det er også rigtig praktisk for hospitaler, brandvæsenet og politiet, hvor det ikke nødvendigvis er kunder der ringer ind, men folk der har brug for øjeblikkelig hjælp. Her er det rigtig vigtigt, at vedkommende der ringer skal vente i kortest mulig tid, da det kan betyde forskellen mellem liv eller død. Her er det helt essentielt, at administratoren hurtigt kan lokalisere den nærmeste ambulance, brandbil eller politibil, og så hurtigt dirigere den hen til den ringende. Her er flådestyringen helt essentiel, og flådestyringen sørger for, at mange flere mennesker får hjælp i tide.

3. Hold styr på dine køretøjers hastighed med flådestyring

Ved hjælp af flådestyring kan du altid holde øje med, præcis hvor hurtigt dine fartøjer kører, og hvorvidt de overholder hastighedsbegrænsningerne. Det er vigtigt, at du sætter ind over for medarbejdere der kører enten for hurtigt eller for langsomt, da forkert hastighed kan koste virksomheden mange penge i form af udgifter til brændstof. Hvis medarbejderne kører for hurtigt, kan deres kørsel ligeledes komme til at koste virksomheden en masse penge i form hastighedsbøder. Ved at effektivisere kørslen ved hjælp af flådestyring, kan du altså hurtigt komme til at spare en masse penge.

4. Hold styr på ankomst- og afskedstider med flådestyring

Noget af det vigtigste for virksomheder med en erhvervsflåde er, at de overholder de aftaler, som de har med kunderne. Ved hjælp af flådestyring kan du holde øje med og overvåge hvornår dine medarbejdere ankommer hos kunderne. Du kan ligeledes se præcis hvornår medarbejderne tager afsted fra kunderne igen, og se hvor lang tid de har brugt det enkelte sted. Denne data erhvervet gennem flådestyring bliver rigtig nyttig, når du skal til at udforme kundernes regninger, og du skal skrive hvor mange timer medarbejderne har været hos dem. Denne tidsmåling er især vigtig for håndværke, som bliver betalt pr. time, og hvor de enkelte opgaver varierer meget i tidsforbrug og pris.

5. Hold styr på præcis hvad du ønsker med flådestyring

Noget af det særlige ved flådestyring og elektroniske kørebøger er, at du kan installere hvert enkelt fartøj, som du ønsker det. Ikke alle fartøjer har brug for de samme indstillinger, da de ikke nødvendigvis bruges til det samme formål eller køres af de samme førere. Ved hjælp af flådestyring kan du individualisere dine biler, lastbiler, motorcykler og lignende, så de passer bedst muligt til den givne opgave.

6. Hold styr på dine medarbejdere med flådestyring

Det er ikke altid lige nemt at holde styr på alle sine medarbejdere, især ikke hvis man har mange kørende medarbejdere som i taxaselskaber, hospitaler, håndværksfirmaer og lignende. Ved hjælp af flådestyring får du en hidtil ukendt mulighed for at holde øje med dine medarbejdere, og sikre dig, at de befinder sig hvor de skal. Du kan også finde ud af, om medarbejderne bruger dine biler uden for arbejdstiden, eller om de misbruger fartøjerne i arbejdstiden, for eksempel til at handle eller til at købe frokost. Flådestyring kan altså i høj grad hjælpe dig med at spare en del penge, fordi du kan eliminere al unødvendig kørsel, som ikke direkte gavner forretningen.

7. Hold styr på historikken med flådestyring

Ved hjælp af flådestyring har du altid adgang til dine fartøjers totale historik, og du kan både se data fra den samlede flåde og fra de enkelte fartøjer. Du kan for eksempel se hvor fartøjerne har været, hvor længe de har været der og hvornår de er kørt igen. Du kan også tjekke bilens hastighed ved hjælp af flådestyring, og sikre dig, at bilerne altid kører brændstofeffektivt.

Med flådestyring har du i det hele taget adgang til alle former for informationer, hvilket betyder, at du altid kan slå noget op eller liveovervåge flåden. Ved hjælp af disse informationer kan du nemt optimere dine medarbejderes kørsel og udnyttelsen af de forskellige fartøjer, så din virksomhed får mest for dens penge. Der er altså rigtig mange forskellige fordele ved at investere i flådestyring, og det er især en god idé at erhverve sig, hvis man har rigtig mange forskellige fartøjer og forskellige førere.

Du skal være opmærksom på, at flådestyring er et tracking-system. Du vil stadig være omfattet af de gældende regler om registrering af køretøjet og synstjek – find synsrapporter

flådestyring varevogne

Flådestyringssystemer til både computer og smartphones

De fleste flådestyringssystemer tilbyder efterhånden online programmer, hvormed man enten på computeren, på sin iPhone eller Android-telefon altid kan danne sig et overblik over, hvor ens flåde befinder sig. Dette giver arbejdsgiverne mulighed for at logge på en hjemmeside, hvor de kan følge deres ansattes bevægelser, frem for at flådestyringssystemet er bundet til den enkelte computer, hvor programmet er installeret på.

Endvidere udvikler stadigt flere flådestyringssystemer applikationer til smartphones og tablets, herunder iPhone og Android, hvilket gør det muligt for blandt andet ledere at følge deres flåder, mens de selv er på farten. Udviklingen af applikationer har således betydet, at man har fået noget mere fleksibilitet i flådestyringen.

Hvad koster flådestyring?

Prisen på et flådestyringssystem varierer typisk alt afhængig af størrelsen på din flåde, og hvorvidt du har behov for et simpelt eller et avanceret flådestyringssystem. Hvis der er tale om et flådestyringssystem til en mindre virksomhed med relativt få køretøjer, er der måske ikke brug for et voldsomt avanceret flådestyringssystem. Uafhængigt af om virksomheden er lille eller stor, er der ingen grund til at betale for features, som du alligevel aldrig kommer til at bruge.

For at finde det helt rigtige flådestyringssystem, der matcher lige netop dine behov, bør du tage en snak med den enkelte leverandør, som kan give dig en skræddersyet løsning til en fair pris. Hvis du mener, at din virksomhed kunne drage nytte af flådestyring, kan du udfylde kontaktformularen her på siden, og så hjælper vi dig med at få et fornuftigt tilbud på et flådestyringssystem, der passer til din virksomhed behov.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?