Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

Sporing af bil

Der er mange grunde til, hvorfor det kan være yderst fordelagtigt for virksomheder, at have mulighed for at holde styr på deres køretøjer. Med et flådestyringssystem ved virksomheden altid, hvor deres biler og medarbejdere befinder sig. Dette kan blandt andet bruges til, at arbejde målrettet mod en øget effektivitet samt til at opnå store besparelser på brændstof.

Hvis du gerne vil indhente op til fire gode tilbud på sporing af bil, så udfylder du blot formularen. Så vil du blive kontaktet af en af vores medarbejdere, så I sammen kan klarlægge dine behov. Efterfølgende vil vores samarbejdspartnere udarbejde tilpassede tilbud på sporing af bil til dig.

Hvad er flådestyring?

Selve begrebet flådestyring betyder, at der foregår en styring af en flåde i en eller anden grad. Det første man umiddelbart tænker på, når man hører ordet “flåde” er vel egentlig mest en hær af skibe, men her bruges flåde for at indikere at der er et stort antal og det kan så enten være almindelige biler, varevogne, lastbiler, motorcykler eller jernbanevogne.

Det begynder efterhånden at blive mere og mere udbredt for virksomheder, at anvende et decideret flådestyringssystem for at holde styr på deres køretøjer.

Sådan virker sporing af bil

Sporing af bil fungerer ved, at virksomheden installerer avanceret computerteknologi i firmabilerne. Ved hjælp af GPS tracking og satellittjenester kan virksomheden så spore alle deres firmabiler. Dette har flere fordele, men den vigtigste er, at virksomheden hele tiden ved, hvor firmabilerne befinder sig på et givent tidspunkt.

Flådestyringssystemer virker ved hjælp af GPS, der er et satellitbaseret radio-navigationssystem oprindeligt udviklet af det amerikanske forsvarsministerium.

Ved implementering af et flådestyringssystem bliver der installeret en GPS tracker i alle virksomhedens biler. GPS trackeren i bilerne sender så efterfølgende data via GPS-satellitter. På den måde kan virksomheden holde styr på bilernes positioner, hastighed og lignende på alle tider af døgnet og uanset hvor i verden de befinder sig.

De detaljerede sporingsdata fra GPS sporingen forbedrer kommunikationen mellem  medarbejderne på kontoret og chaufførerne, da data om bilernes positioner hele tiden vises på en overskuelig måde online på en hjemmeside eller applikation til en smartphone.

Tidligere blev flådestyring med GPS fortrinsvis benyttet i transportbranchen, da der i andre brancher har været lidt modstand mod at “overvåge” medarbejdere. Dog har mange virksomheder efterhånden opdaget de mange fordele, der er ved at implementere et flådestyringssystem. Flådestyringssystemet kan hjælpe til at gøre visse arbejdsgange mere effektive. Desuden kan systemet være med til at gøre det nemmere, at reagere på ændringer eksempelvis ved afhentning af kunder eller levering af varer.

Mange håndværkere er især begyndt at benytte flådestyring, hvilket blandet andet kan hjælpe, hvis der opstår tvivl om hvor mange timer håndværkeren skal tage betaling for. Med flådestyringssystemet kan virksomheden se, hvornår håndværkeren er ankommet og hvornår han er kørt fra kunden igen.

Andre brancher kan dog også have gavn af flådestyring. Taxaer kan bruge flådestyringen til, at videresende adresse og tidspunkt til nærmeste chauffør. Chaufføren accepterer så i systemet, hvis han har mulighed for at tage turen. Systemet giver et estimeret ankomsttidspunkt, som kan bruges til at informere kunden. Chaufføren kan desuden bruge systemet til, at finde en alternativ rute ved meget trafik eller vejarbejde, så han kan hente kunden på det aftalte tidspunkt.

Ambulancer, brandbiler og politibiler kan også nedsætte ventetiden væsentligt for borgere i nød, hvis de benytter et flådestyringssystem.

De fleste flådestyringssystemer tilbyder online programmer, så du enten kan logge på en hjemmeside via en computer eller bruge en applikation på en iPhone eller Android-telefon.

Teknologien for flådestyringssystemer udvikler sig hele tiden, hvilket betyder at systemerne bliver mere avancerede og mere præcise.

Fordele ved sporing af bil

Med et flådestyringssystem kan virksomheden spore firmabilernes geografiske placering, hvilket giver en del fordele. Der er dog andre fordele forbundet med flådestyringen.

Flådestyringssystemet kan også aflæse firmabilernes hastighed, hvor mange gange bilen er begyndt at køre og så er stoppet igen, eventuelle omveje samt bilens benzinforbrug.

Virksomheden kan altså ved hjæip af flådestyringssystemet danne sig et overblik over chaufførernes kørsel, hvilket kan bruges til at vurdere hvorvidt enkelte chauffører skal gøre noget anderledes fremover. Virksomheden kan på denne måde opnå en forøget effektivitet samt mindre spild af brændstof, hvilket gavner miljøet samt giver en økonomisk besparelse.

Hvis der eksempelvis er brug for at køre til en bestemt adresse, så er det godt med et overblik over, hvilken af virksomhedens biler, der befinder sig nærmest.

Flådestyringssystemet kan tilpasses til den enkelte bil, da det ikke nødvendigvis er alle virksomhedens biler, der har brug for de samme indstillinger.

Flådestyringssystemet kan desuden hjælpe med til at holde styr på, hvornår bilerne skal til service, hvilket mindsker det administrative arbejde forbundet med at sende bilerne på værksted.

Hvis virksomhedens biler er leaset, kan flådestyringssystemet desuden hjælpe ved genforhandling af kontrakten, da systemet kan bruges til at lave en prognose for hvor meget kørsel virksomheden får brug for.

Prisen på sporing af bil

Hvad det vil koste at implementere et flådestyringssystem kommer an på, hvor mange køretøjer virksomheden har samt hvilke andre behov der er. Har du en mindre virksomhed og ikke så mange køretøjer, så kan du nok nøjes med et simpelt flådestyringssystem. Har du en større virksomhed og relativt mange køretøjer, så skal du anskaffe et mere avanceret flådestyringssystem.

En investering i et flådestyringssystem samt GPS tracking system er langsigtet, men vil alligevel hurtigt medvirke til besparelser, når flådestyringssystemet bruges til at effektivisere brugen af firmabilerne. Chaufførerne kan nå flere opgaver, når de ikke spilder tiden på unødvendig kørsel, og der vil samtidig blive sparet på brugen af brændstof. Desuden vil flådestyringen give plads til, at der kan fokuseres mere på kundeservice samt andre essentielle arbejdsopgaver, hvilket gerne skulle vise sig på virksomhedens bundlinje på sigt.

Det er en god idé, at indhente tilbud fra flere forskellige leverandører af flådestyringssystemer, så du bedre kan sammenligne priser og vilkår.

Hvis du gerne vil modtage tilbud på et flådestyringssystem, så udfyld kontaktformularen her på siden. Så vil vi sammen med vores leverandører hjælpe dig frem til den bedste løsning til sporing af bil.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?