Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

Hvad koster flådestyring?

Der er rigtig mange ting, som det er svært at finde prisen på - og det gælder især serviceydelser, som varierer alt efter hvilken udbyder der tilbyder ydelsen, og hvilken kunde der køber den. Dette gælder også flådestyring, da flådestyring sjældent er et fast produkt. Flådestyringens omfang varierer alt efter hvor mange fartøjer man vil monitorere, og hvor avanceret et system man har brug for.

Det er de færreste virksomheder, der har de samme krav og behov til værktøjer som flådestyring. Et lille håndværkerfirma med tre biler har sandsynligvis ikke brug for så mange funktioner, mens en større produktionsvirksomhed med en flåde af både lastbiler og biler har meget større behov. De har måske både brug for liveovervågning, datalagring og avancerede statistikprogrammer, så de kan se, hvordan de bedst optimerer deres kørsel ved hjælp af flådestyring.

Eftersom kravene til flådestyring er så forskellige afhængigt af de købende virksomheder, er det temmelig svært at give en fast pris - prisen på flådestyring varierer nemlig rigtig meget, alt efter hvad man som virksomhed har behov for.

Effektivisering betyder besparelser

En af de store fordele ved flådestyring er, at du nemt kan finde ud af, hvor du kan spare på benzin og kørsel. Ved hjælp af flådestyring kan du nemlig hele tiden se hvor dine biler er, og hvilke ruter de kører. Derudover kan du også se hvor hurtigt bilerne kører, og se om hastigheden passer til hastighedsbegrænsningerne i netop det område.

Ved hjælp af den omfattende overvågning og dataindsamling med flådestyring, får du nogle rigtigt gode værktøjer i forhold til at opnå massive besparelser. Du kan for eksempel få dine medarbejdere til at køre mere energieffektivt, så de ikke spilder brændstof på at køre for hurtigt eller for langsomt. Du kan også eliminere eventuelle smutture til kiosker, supermarkeder og lignende, som medarbejderne ser deres snit til at besøge i arbejdstiden.

En af de største pengeslugere med hensyn til erhvervsflåder er netop medarbejdernes benyttelse af firmabilen til private formål. Især hjemmehjælpere har været beskyldt for at klare dagens indkøb ved hjælp af firmabilen, mens håndværkere tager firmabilen, når de skal ud at købe frokost. Ved hjælp af flådestyring kan disse unødvendige udgifter blive fortid. Har din virksomhed brug for økonomisk hjælp til et flådestyringssystem eller nye erhvervsbiler, kan et lån eller et billån være en løsning.

Flådestyring hjælper dig med at optimere

Hvis I har mange fartøjer i jeres flåde, er det ikke altid lige til at huske, hvornår hvilken bil har brug for serviceeftersyn. Ved hjælp af et professionelt flådestyringssystem, kan du nemt holde øje med hvad status er på den enkelte bil eller lastbil, hvornår den sidst er blevet synet, og hvornår den skal til serviceeftersyn næste gang. Samtidig har du også hele tiden overblik over hvor mange fartøjer du har til din rådighed på et givent tidspunkt, og hvor de enkelte biler befinder sig.

Foruden at huske jer på, hvornår fartøjerne skal efterses, kan flådestyringen også hjælpe jer med at optimere jeres kørselsruter. Eftersom flådestyringen foregår ved, at der installeres en GPS tracker i hvert enkelt fartøj, kan I hele tiden måle hvor bilen befinder sig, hvor hurtigt den kører og lignende. På grund af denne GPS tracking kan I hurtigt og nemt udregne hvilken rute, der er den mest optimale fra hvor bilen befinder sig og hvor den skal hen.

En anden rigtig vigtig fordel med flådestyring er, at man hele tiden kan se hvilken bil der befinder sig tættest på en given kunde. Dette er især en fordel for taxaselskaber og hospitaler, da man ofte skal skynde sig hen til en kunde, lige efter at kunden har bedt om assistance. Her kan flådestyringsovervågeren hurtigt og nemt dirigere den nærmeste, frie bil hen til kunden.

Hvis du godt kunne tænke dig at høre, hvor mange penge du kan spare med flådestyring, og hvad flådestyring vil koste for netop din virksomhed, er du mere end velkommen til at kontakte os her på siden.