Ekspertvalg
Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 16. juli 2021

Sådan forhandler du dig til lønforhøjelse

Hvordan forhandler man løn?

Lønforhandling er for mange danskere forbundet med en anelse angst, nervøsitet og usikkerhed. Alle disse ting vil vil prøve at hjælpe med her.

Allerede en uge før en lønforhandling skal du begynde at forberede dig. Du skal gå ind og tjekke hvad lønnen for én med din stilling er i gennemsnit. Dette kan gøres for at du har et realistisk billede af dine lønforhold og hvor meget eller hvor lidt du kan tillade dig at bede om.

Du skal desuden altid notere nye arbejdsopgaver og ansvarsområder, så du til en lønforhandling kan nævne disse som argument for en lønstigning.Under lønforhandlingen er der også nogle ting du skal huske. Først og fremmest skal du fremvise dine vellykkede projekter og erfaring som argument for lønstigningen. Derefter kan du enten lade din chef komme med et bud på stigningen eller selv komme med et bud.

Buddet fra din side skal være et præcist beløb og ikke bare et ønske om mere løn. Husk at mange virksomheder har et lønbudget der skal overholdes. Derfor kan flere feriedage eller anden kompensation være vejen frem, hvis der ikke er luft i budgettet til en lønstigning efter dit hoved.

Hvad skal du holde dig fra?

Under forhandlingen er der selvfølgelig også nogle ting du skal holde dig fra. Du må aldrig true med at sige op. Dette hjælper intet og kan i sidste ende resultere i, ingen lønstigning og en dårlig stemning mellem dig og din chef.

Har du fået et andet jobtilbud med en bedre løn, skal du ikke nævne dette. Det viser at du kunne tænkes at sige ja til et andet job og hvorfor skulle din chef så give dig mere i løn? Dette kan kun nævnes i det tilfælde, at din chef ved du har andre tilbud på hånden og du er mere eller mindre uundværlig.

Desuden skal du ikke bare acceptere det første tilbud din chef giver dig. Han starter højest sandsynligt på det laveste han kan tilbyde og er nok villig til at gå højere hvis du presser ham lidt. Husk desuden at holde tonen professionel. Det vil skade dine chancer for en lønforhøjelse og det gider vi jo ikke, vel?

Nedenstående infografik er udarbejdet af Ekspertvalg.dk.

Vil du gerne dele grafen, kan du blot kopiere denne kode

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?