Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

9 fordele ved et ERP system

Hvad indebærer et ERP system?

ERP i udtrykket “ERP system” står for Enterprise Resource Planning, og selve systemet hjælper virksomheden til at planlægge og overskue deres forskellige funktioner. I virksomheder kan det ofte være svært at bevare det overordnede overblik, og holde styr på alle de forskellige processer, hvilket ERP systemet kan hjælpe med.

Virksomheder har mange forskellige opgaver, mange forskellige medarbejdere, mange forskellige forpligtelser og programmer, og et ERP system bruges derfor til at forsimple tingene og give overblik. I stedet for at betragte virksomheden som en række enkelte dele, ser man gennem et ERP system virksomheden som ét hele, hvor alle aktivitetsområder arbejder sammen og er afhængige af hinanden.

Sagt lidt mere teknisk, så er et ERP system udtryk for et integreret virksomhedssoftware, som holder styr på virksomhedens funktionelle områder som salg, kundeservice, marketing, produktion, logistik, distribution, økonomi og overblik over medarbejderne. ERP systemer kan altså holde øje med de fleste ting for jer, så I hurtigt kan slå noget op og få et overblik, når som helst I har brug for det.

Hvilke fordele får man med et ERP system?

Ved hjælp af et ERP system, kan du nemt holde øje med alt hvad der kommer ind og ud af virksomheden, og hvordan det hele er organiseret. Du kan holde øje med lønninger, forretningstransaktioner, bestillinger og meget mere. Dit ERP system vil som udgangspunkt være en fælles database for alle i virksomheden, således at hver enkelt afdeling ikke har sit eget, lukkede system. Med et ERP system kan I altså i langt højere grad videndele på tværs af afdelinger og hierarkitrin, og det er ikke de eneste fordele ved et ERP system!

Få følgende fordele med et ERP system

Nedenfor er oplistet de 9 mest gængse fordele i forbindelse med ERP systemer.

1. Intet dobbeltarbejde

Når I har et ERP system i jeres virksomhed, undgår I at taste de samme ting ind forskellige steder, fordi I har forskellige systemer til at håndtere forskellige oplysninger. Med et ERP system undgår I altså dobbeltindtastning og dobbeltarbejde.

2. Større fleksibilitet

Virksomheder oplever i højere og højere grad krav om, at forskellige dele af virksomhedens funktioner skal arbejde sammen på tværs af afdelinger. Dette kan ERP systemet hjælpe med, da man ikke skal til at finde den fornødne data flere steder, men kun skal besøge hovedsystemet.

3. Færre fejl

Ved hjælp af et ERP system, begår du færre fejl, og undgår dermed irriterende reklamationsfejl. Kunderne får hvad de har bestilt i første omgang, og I betaler automatisk jeres regninger til tiden, så I ikke risikerer rykkere.

4. Forbedret samarbejde

Med et ERP system kan I få et forbedret samarbejde med både jeres kunder og leverandører, da I hurtigt vil kunne samle alle relevante informationer om kunder, leverandører og andre i systemet. I kan altså også hurtigt tjekke forskellige oplysninger, når I er kontakt med dem.

5. Bedre kundeservice

Med et ERP system kan I nemt og hurtigt gemme alle relevante informationer om jeres kunder i ét system, som I alle efterfølgende kan tilgå. I får altså et bedre overblik over jeres kunder, og kan hurtigt slå dem op, hvis de ringer ind med et spørgsmål.

6. Overskueliggør ressourcerne

Med et ERP system kan I nemmere arbejde med og håndtere alle virksomhedens ressourcer, så der ikke er nogen regninger eller fakturaer der glemmes, og dårlige betalere automatisk rykkes. I kan også se, hvor hvilke ressourcer bruges, hvor der er brug for flere, og hvilke afdelinger der kan klare sig med færre.

7. Bedre overblik

Et ERP system gør, at I får et bedre overblik over alt hvad virksomheden har af likvider og udgifter. I vil hele tiden have styr på, hvor mange penge der ryger ud af kassen og hvor mange der ryger ind, og I kan nemt finde ud af, hvorvidt I har råd til de ting, som I godt kunne tænke jer.

8. Effektiviserede processer

Ved hjælp af et ERP system bliver de fleste af virksomhedens processer mere effektive, så virksomheden bruger færre penge og i stedet tjener flere. I kommer også til at få hurtigere fakturering, fordi det fungerer automatisk.

9. Overblik over lager

Et ERP system giver dig mulighed for at få et bedre overblik over dit lager, hvor mange genstande du har af hver ting og hvad du eventuelt mangler. Du kan også nemt overskue de forskellige leveringstider på de varer, som du sender til kunderne.